Veliki dan za Đorđa Petrovića – Srbin nesavladan u prvom startu za Čelsi

Izvor: B92, 16.Dec.2023, 18:55

Veliki dan za Đorđa Petrovića – Srbin nesavladan u prvom startu za Čelsi

Fudbaleri Čelsija pobedili su najslabiji tim lige Šefild Junajted 2:0 u 17. kolu Premijer lige u prvom startu srpskog golmana Đorđa Petrovića za londonski tim.

Bivši golman Čukaričkog letos je stigao u Čelsi iz Nju Inglanda i dočekao svojih "pet minuta" zbog povrede prvog golmana Roberta Sančesa.

Petrović je zamenio Sančesa u finišu prethodnog meča protiv Evertona, tada je i debitovao, a danas mu je bilo "vatreno krštenje" u startnoj postavi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Istine radi, nije imao previše posla, jedva da su gosti pripretili jednom Čelsiju u 90 minuta ali ne menja to utisak da je srpski golman upisao "klin šit" na jednom meču Premijer lige u svojoj karijeri.

Njegovi saigrači su mu umnogome olakšali posao danas - Čelsi je apsolutno dominirao od početka do kraja.

Daleko bolju igru ekipa Mauricija Poćetina krunisala je golovima u drugom poluvremenu posle niza propuštenih šansi u prvom - strelci su bili Kol Palmer (54) i Nikolas Džekson (61).

Mogao je Čelsi još koji put da pogodi mrežu gostiju. Rezervista Broja se nije snašao u dve situacije, pala je generalno koncentracija "Plavcima" posle obavljenog posla, ali to gosti jednostavno nisu umeli da kazne.

Jedinu intervenciju danas Petrović je imao upravo u drugom poluvremenu kada je paradom zaustavio udarac Arčera iz slobodnog udarca.

Isti igrač je i u nadoknadi vremena pretio Petroviću, opasnije tada, no šutirao je vrlo loše iz solidne pozicije sa seda-osam metara isksoa od gola Čelsija.

"Plavci" su posle ove pobede deseti na tabeli, dok Šefild ostaje na začelju sa samo osam bodova.

Premijer liga, 17. kolo

Petak:

Notingem Forest - Totenhem 0:2 (0:1)

Rišarlison 45+2, Kuluševski 65

Subota:

Bornmut - Luton (prekid)

Čelsi - Šefild junajted 2:0 (0:0)

Palmer 54, Džekson 61

Mančester siti - Kristal Palas 2:2 (1:0)

Griliš 24, Luis 54 - Mateta 76, Olise 90+5.p

Njukasl - Fulam 3:0 (0:0)

Majli 57, Almiron 64, Burn 82

18.30 Barnli - Everton

Nedelja:

15.00 Arsenal - Brajton

15.00 Brentford - Aston Vila

15.00 Vest Hem - Vulverhepton

17.30 Liverpul - Mančester junajted

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veliki dan za Đorđa Petrovića: Srpski golman sačuvao mrežu na prvoj utakmici u startnoj postavi Čelsija

Izvor: Danas, 16.Dec.2023

Srpski golman Đorđe Petrović debitovao je u startnoj postavi za Čelsi u utakmici 17. kola Premijerlige u kojoj je tim iz Londona pobedio Šefild junajted rezultatom 2:0.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.