Velika četvorka gazi Londonom

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika četvorka gazi Londonom

Federer, Nadal, Đoković i Mari teško da će u Vimlbdonu prepustiti titulu nekom petom

Po završetku prve sedmice Vimbldona, danas je po tradiciji slobodan dan. A to je za igrače , ali i navijače i kladioce prilika da malo odahnu, retrospektuju protekle i projektuju naredne dane na Ol ingland klubu.

Prve tri runde su odigrane, gužva na terenima je smanjena, pa su sada na redu veliki okršaji. Već u ponedeljak, taj "manični ponedeljak", kako ga zovu na Vimbldonu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kreće ludnica od mečeva, pa tako sutra igraju Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Mari, Venus Vilijams, Angelika Kerber, Viktorija Azarenka, Miloš Raonić, Aleksandar Zverev, Marin Čilić...

Iako je i u ženskom delu žreba interesantno, pažnju daleko više ipak skreću muškarci, Na redu je osmina finala, što znači da je preostalo još 16, najboljih i najnadahnutijih tenisera.  A čini se da je najnadahnutija i najopasnija i dalje "velika četvorka", kojoj su nedavno predviđali skori slom - Federer, Nadal, Đoković i Mari.

Veliki mešteri belog sporta dominiraju od početka sezone, prvo Fedeks, pa Rafa, pa ćemo videti dalje. Švajcarca pomalo muči prehlada, Marija kuk, a Novaka psiha, dok je Nadal jak kao stena i deluje da bi najpre on mogao do treće titule na londonskom gren slemu. Čini se da će im teško neko stati na put i da ćemo i na ovom, 131. izdanju Vimbldona videti njihovu dominaciju do samog kraja.

Iako broje već ozbiljne godine, pošto su svi ušli u četvrtu deceniju, to je za njih više-manje rutina, dok je za sve ostale (izuzev Vavrinke koji je ispao u prvom kolu), nedostižno čudo. Imaju i Čilić i već ispali Del Potro takođe gren slemove, ali to je samo "greška u sistemu". Potpuna dominacija!

Najveće pretnje ovoj četvorici u Londonu stižu od Aleksandra Zvereva, Dominika Tima, Marina Čilića i Miloša Raonića. Međutim, niti jedan od njih nema dovoljno snage ni kvaliteta da recimo veže dve pobede nad igračima "velike četvorke". Ko je to ko bi mogao jednog dana da pobedi npr. Rafaela Nadala, a potom i Novaka Đokovića? Takav se još nije rodio, barem dok su u punoj snazi.

Sve nam to govori da će neko od pripadnika "velike četvorke" u nedelju 16. jula podići najstariji pehar u svetu tenisa. Živi bili, pa videli.

(foto: Action Images)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.