Velika Britanija i zločin: Crni mađioničar uklonjen sa društvenih mreža jer je uticao na ubicu sestara

Izvor: B92, 22.Okt.2021, 13:49

Velika Britanija i zločin: "Crni mađioničar" uklonjen sa društvenih mreža jer je uticao na ubicu sestara

Istraga BBC-ja prethodno je utvrdila da je okultista uticao na ubicu dve sestre u Londonu 2020.

Samozvani "crni mađioničar" uklonjen je sa Fejsbuka i Instagrama pošto je BBC-ijeva istraga otkrila njegov uticaj na ubicu dve sestre prošle godine u Londonu.

Daniel Husein, devetnaestogodišnjak, ubio je Bibu Henri i Nikol Smolman u parku u Vembliju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u severnom Londonu, juna 2020. godine.

BBC je ranije dokazao da je Husein bio aktivan na okultnom forumu sve do nekoliko sati pre hapšenja.

Na suđenju se govorilo o "demonskom" paktu u kojem se Husein obavezao da žrtvuje žene u zamenu za novac i moć.

Neka Koetingova pisana dela otvoreno raspravljaju o ubistvu i podstiču ga.

U jednom od njegovih tekstova, koji je nedavno promovisao na Jutjubu, savetuje ljude da proučavaju terorističke metode, citira ubicu Jan Bredija i navodi: "Uvek se sećajte prvog pravila ubistva - nikada ne ubijajte osobu koju imate razlog da ubijete".

Tekst je napisan za američku satanističku grupu Hram krvi, čiji se materijal pojavio u dokazima u slučaju sedam mladića koji su nedavno osuđeni za neonacistička teroristička dela u nizu suđenja u Velikoj Britaniji.

Britanska organizacija, Red devet uglova, zalaže se za ubistvo dece i seksualno nasilje, a članovi se pojavljuju na stravičnim zločinima kako bi proslavili ono što se dogodilo.

Koeting je priznao da je deo organizacije.

U jednoj knjizi navodi da se pridružio jednoj američkoj ćeliji zloglasnog britanskog Reda i da se "otisnuo izvan morala i humanosti".

Koetingove stranice na Fejsbuku i Instagramu, koje su imale hiljade pratilaca, bile su ostavljene na internetu, ali su društvene mreže saopštile da su stranice sada uklonjene zbog kršenja njihovih "pravila o opasnim pojedincima i organizacijama".

Pogledajte video: Kako se društvene mreže koriste za prodaju droge

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.