VUČIĆ IZ LONDONA: Srbija će postati vodeća ekonomska sila u regionu!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Okt.2014, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ IZ LONDONA: Srbija će postati vodeća ekonomska sila u regionu!

Jedan od najvažnijih razgovora koje je premijer vodio u Velikoj Britaniji bio je u vezi sa Smederevskom železarom. Rekavši da je rešenje za ovu železaru blizu, premijer je istakao da će se tim povodom za nekoliko dana ići na javni poziv, nakon čega će uslediti raspisivanje tendera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u direktnom uključenju za RTS  iz Londona rekao je da je tokom svoje posete imao desetine >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << razgovora sa britanskim biznismenima i političarimai da su oni vrlo zadovoljni onim što Srbija preduzima na ekonomskom planu. 

Premijer je istakao da je u razgovoru sa britanskom kompanjama rekao da je Srbija preduzela rigorozne mere i da veruje da će uskoro postati vodeća ekonomska snaga u regionu.

Jedan od najvažnijih razgovora koje je premijer vodio u Velikoj Britaniji bio je onaj u vezi sa Smederevskom železarom. Rekavši da je rešenje za ovu železaru blizu, premijer je istakao da će se tim povodom za nekoliko dana ići na javni poziv, nakon čega će uslediti  raspisivanje tendera.

- Blizu smo rešenja za Smederevsku železaru – istakao je Vučić.

Foto: Milena Đorđević

Tokom današnjeg dana premijer se sastao sa liderom Donjeg doma Britanskog parlamenta Vilijamom Hejgom, kojeg je obavestio o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji i regionu. Hejg je pozdravio mere fiskalne konsolidacije, istakavši da je ekonomija od fundamentalnog značaja.

Vučić se tokom dana sastao i sa gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.

Premijer je svoju dvodnevnu posetu Londonu, koju je započeo predavanjem na Londonskoj školi ekonomije. Tokom svoje posete srpski premijer je istakao da zajedno moramo ponovo da izgradimo region kao mesto u kome vlada sloboda i napreduje otvoreno društvo.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.