VOZILI SE PO LONDONU I URLIKALI SILUJTE IM ĆERKE Zabrinjavajuće parole usmerene protiv Jevreja, uključena i policija

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021, 22:27

VOZILI SE PO LONDONU I URLIKALI "SILUJTE IM ĆERKE" Zabrinjavajuće parole usmerene protiv Jevreja, uključena i policija

Oglasio se i britanski premijer Boris Džonson

Britanska policija istražuje video snimke postavljene danas na društvenim mrežama na kojima se mogu čuti antisemitske parole iz konvoja automobila koji su prolazili Londonom.

Video snimak prikazuje nekoliko automobila na kojima su okačene palestinske zastave kako prolaze severnim Londonom, gde živi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veliki broj pripadnika jevrejske zajednice, preneo je AP.

U jednom trenutku, čuje se glas muškarca koji govori kroz megafon "silujte im ćerke".

- Svesni smo da se na video snimku mogu čuti antisemitske parole, a policija je pokrenula hitnu istragu da identifikuje odgovorne. Ovakvo ponašanje se neće tolerisati- navela je gradska policija u saopštenju.

A post shared by Gen X Vegan (@genx.vegan)

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je danas da u britanskom društvu nema mesta za antisemitizam i da Jevreji u zemlji ne smeju da budu žrtve "sramotnog rasizma", javlja Rojters.

There is no place for antisemitism in our society. Ahead of Shavuot, I stand with Britain’s Jews who should not have to endure the type of shameful racism we have seen today.

— Boris Johnson (@BorisJohnson) May 16, 2021

- U našem društvu nema mesta antisemitizmu. Uoči (jevrejskog praznika) Šavuta stojim uz britanske Jevreje koji ne smeju da budu žrtve sramotnog rasizma kakav smo danas videli- objavio je Džonson na Tviteru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.