VODITELJI TOP GIRA UVREDILI I MEKSIKO

Izvor: Kurir, 02.Feb.2011, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VODITELJI TOP GIRA UVREDILI I MEKSIKO

LONDON - Meksički ambasador u Londonu žalio se Bi-Bi-Siju (BBC) zbog "uvredljivih, ksenofobičnih i ponižavajućih" komentara iznetih na račun njegove zemlje u emisiji o automobilizmu Top gir.

U pismu Bi-Bi-Siju, Eduardo Medina Mora navodi uvrede koje su voditelji Ričard Hamond, Džeremi Klarkson i Džejms Mej izrekli u toku emisije na račun Meksika.

"Voditelji programa su izneli sramne, vulgarne i neoprostive uvrede koje pothranjuju predrasude prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << meksičkom narodu", smatra Mora.

Raspravljajući o meksičkom sportskom automobilu, Hamond je rekao da vozilo odražava nacionalne osobine Meksikanaca, tj. da su lenji. i-Bi-Si nije komentarisao slučaj, ali je saopštio da će meksičkom ambasadoru uputiti direktan odgovor.

Ocenjujući meksički sportski automobil u prošlonedeljnoj emisiji, Hamond je kazao da se "od meksičkih automobila može očekivati da budu lenji, slabi, naduti, preteški i leže pored neke ograde, zagledani u kaktus i ogrnuti probušenim ćebetom".

Voditelji su se okomili i na meksičku hranu koju su opisali kao "bolesno preprženu". Klarkson je u jednom trenutku izjavio da je siguran da se niko neće žaliti na njihove komentare pošto meksički ambasador verovatno čvrsto spava.

Ambasador se,ipak, žalio i tražio izvinjenje od Bi-Bi-Sija. Ovo nije prvi put da ova emisija, inače veoma popularna u Velikoj Britaniji, ali i u nekoliko drugih zemalja, izazove kontroverze. Stotine gledalaca se 2008. žalilo zbog Klarksonove šale o vozačima kamiona koji ubijaju prostitutke.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.