Izvor: Radio 021, 25.Apr.2019, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: U znak protesta zalepili se lepkom za pod ispred Londonske berze

Britanski aktivisti koji zbog odnosa prema klimatskim promenama danima ometaju saobraćaj u delovima Londona danas su blokirali glavni ulaz u zgradu Londonske berze, zalepivši se lepkom za pod i zidove.

Policija je privela grupu demonstranata, a Londonska berza je nastavila rad.

Nekoliko demonstranata danas se popelo na krov metroa na prometnoj stanici Keneri vorf u poslovnom delu Londona pošto su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << današnji, poslednji protest u glavnom gradu usmerili na centre finansijske moći.

Grupa "Extinction rebellion" koja je organizovala proteste prethodnih 10 dana saopštila je da se fokusirala na industriju finansijskih usluga zbog "finansiranja uništavanja klime i ekologije".

Demonstranti su od 15. aprila blokirali most Vaterlo iznad reke Temze, više velikih gradskih raskrsnica i londonski metro, što je dovelo do velikih poremećaja u saobraćaju. Više od 10.000 policajaca učestvovalo je u deblokadi puteva, uhapšeno je više od 1.000 demonstranata, a optužnice su podignute protiv 70 osoba.

Aktivisti su juče naveli da će danas okončati protest na preostale dve lokacije u Londonu.



Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.