Izvor: Blic, 30.Apr.2023, 20:49

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA MOŽE DA PREPOZNA RAK? Naučnici osmislili model za koji tvrde da može da identifikuje da li su izrasline na snimku kancerogene

Naučnici su osmislili novi model veštačke inteligencije (AI) koji može precizno da identifikuje kancer, što bi moglo da ubrza dijagnozu bolesti i lečenje pacijenata. Model, koji su osmislili stručnjaci iz fondacije "Rojal Marsden", Instituta za istraživanje raka u Londonu i Imperijal koledža, može da identifikuje da li su abnormalne izrasline na snimku CT skenera kancerogene. Kako se navodi, algoritam je efikasniji od trenutnih metoda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi model vještačke inteligencije precizno identifikuje kancerogene izrasline

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2023

LONDON - Naučnici su osmislili novi model vještačke inteligencije (AI) koji može precizno da identifikuje kancer, što bi moglo da ubrza dijagnozu bolesti i liječenje pacijenata.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Novo otkriće: Veštačka inteligencija precizno identifikuje kancer

Izvor: Radio 021, 01.Maj.2023, 10:00

Naučnici su osmislili novi model veštačke inteligencije (AI) koji može precizno da identifikuje kancer, što bi moglo da ubrza dijagnozu bolesti i lečenje pacijenata.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.