Uživo: London sve dalje za srpske odbojkaše, Italijani uzeli i drugi set

Izvor: Blic, 12.Maj.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: London sve dalje za srpske odbojkaše, Italijani uzeli i drugi set

Odbojkaška reprezentacija Srbije igra u ovim trenucima protiv Italije polufinalni meč kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre sa kog samo pobednik putuje u London, dok će ostali morati da potraže šansu na poslednjem, interkontinentalnom nadmetanju.

Prvi set uopšte nije počeo dobro po naše odbojakše, u čijoj su se startnoj postavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << našli Petković, Nikić, Kovačević, Atanasijević, Stanković, Podraščanin i libero Rosić. Ne samo zbog vođstva od 3:0 i 5:1 na startu meča, već zbog činjenice da je prijem servisa od samog početka bio uzdrman, "orlovi" nisu ličili na sebe.

A kada se stvari tako odvijaju, uz potpunu dominaciju rivala na mreži, postaje potpuno jasno zašto i slabije postave od italijanske (Travica, Lasko, Parodi, Zajcev, Mastranđelo, Fei i Bari) mogu da čuvaju prednost.

Vođstvo "azura" narastalo je iz minuta u minut, a uz po četiri poena iz bloka i isto toliko iz servisa, Italijani su stigli do 16:7. Bilo je tada više nego jasno kome će pripasti prva deonica, koja je okončana rezultatom 25:14 za razigranog rivala naše nacionalne selekcije.

Popravljanje igre u drugom setu probudilo je nadu izabranika Igora Kolakovića da mogu da preokreta, no nada nije dugo tinjala. Naprotiv. Brzo su "azuri" selektora Maura Beruta preuzeli inicijativu, ponovo zagospodarili u skoku na mreži, krenuvši silovito po pobedu.

Novi šampion Evrope nije se snalazio protiv razigranog suparnika, čija prednost nije bila ubedljiva kao u prvoj deonici, ali jeste konstantna, pa je neuspeli poslednji juriš "orlova" posle zaostatka 20:16, označio da će Italijani doći i do drugog seta - 25:19.

Pratite zbivanja sa ovog meča uz Blicsport.rs!

Povezane vesti: Kolaković: Potajno se nadamo plasmanu u finale
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.