Upitali su ga: Ko će sve ovo da plati? - Ista adresa kao i do sad!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2020, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upitali su ga: Ko će sve ovo da plati? - "Ista adresa kao i do sad"!

Princ Hari i Megan Markl možda su se povukli iz kraljevskog života, ali to ne znači da su napustili kraljevsku porodicu.

Dakle, kada je u pitanju čuveno pitanje njihove bezbednosti, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa verovatno će dobiti isti nivo diplomatske zaštite kao i bilo koji drugi pripadnik kraljevske porodice, bez obzira na to "da li su aktivni članovi ili ne", kaže Mark Stivens iz advokatske firme "Hauard Kenedi" iz Londona.

- Ako uzmete na primer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << holandsku kraljevsku porodicu, gde jedan broj njih radi - kralj je na primer pilot u avio-kompaniji - oni i dalje imaju diplomatski imunitet zbog svog statusa kao članovi kraljevske porodice - kaže Stivens.

- Isti je slučaj na Bliskom Istoku - Saudijskoj Arabiji ili Kuvajtu ili UAE. To je sasvim normalno. Hari i Megan nisu izuzetak - dodaje on.

Ako se na britanskom tronu budu smenjivali po sadašnjem scenariju princ Hari će jednog dana postati, prvo sin, a potom i brat i sin kralja Velike Britanije. Dakle, njgeova bezbednost - a samim tim i bezbednost Megan Markl i malog Arčija - postaće još bitnija.

- Ako ih budu čuvale kanadske ili britanske službe bezbednosti, u obezbeđenje će biti uključene i obaveštajne službe. S druge strane ako zaposlite privatnu firmu za obezbeđenje, oni neće imati obaveštajce, a oni su su neophodni za pružanje efikasne zaštite - objašnjava Stivens i dodaje:

- Dakle, očigledno će oni obezbeđenje imati, bez obzira na to što pojedini ljudi gunđaju jer su zabrinuti kako će sve to morati da plate. Trenutno je sve plaćeno i ne menja to što su se oni delom povukli.

Što se tiče intrigantnijeg pitanja - kome će biti poslat račun za troškove obezbeđenja Harija i Megan - Stivens kaže da će to verovatno biti ista adresa kao i do sada. A to su britanski poreski obveznici.

- Plaćamo za bezbednost bivših političara i vladinih ministara koji su proveli dva dana na poslu, tako da je potpuno normalno da doživotni član kraljevske porodice ima bezbednost - kaže Stivens i dodaje:

- A mislim da i vlada tako misli.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dolazi njenih pet minuta da otvori dušu: Šta će to sve priznati Megan Markl kod nje u emisiji?

Izvor: Story, 25.Jan.2020

Tema – princ Hari i Megan Markl i njihovo napuštanje kraljevske porodice kako bi nastavili samostalni život u kome su se odrekli titule “kraljevsko visočanstvo” i izgubili pravo na korištenje javnih sredstava koja su trošena za kraljevske dužnosti, postala je broj jedan u svetu. Čak i oni...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.