Umro režiser Roj Vord-Bejker

Izvor: Beta, 08.Okt.2010, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro režiser Roj Vord-Bejker

LONDON, 8. oktobra 2010. (Beta-AP) - Britanski režiser Roj Vord-Bejker, najpoznaitji po filmu "Noć za sećanje" iz 1958. o katastrofi Titanika, umro je u 94. godini, u jednoj bolnici u Londonu, saopštio je njegov sin.

Vord-Bejker je počeo kao asistent režije u filmu "Dama koja nestaje" Alfreda Hičkoka u Londonu 1938. Pošto je tokom Drugog svetskog rata u vojsci služio kao režiser propagandnih filmova, otišao je u Holivud gde je 1952. režirao film "Don't Bother to Knock" sa Merilin Monro.

Kasnije se vratio u Englesku gde je režirao mnoge televizijske serije, uključujući i "Osvetnike".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro režiser Roj Vord-Bejker

Izvor: NaDlanu.com, 08.Okt.2010

LONDON, 8. oktobra 2010. (Beta-AP) - Britanski režiser Roj Vord-Bejker, najpoznaitji po filmu "Noć za sećanje" iz 1958. o katastrofi Titanika, umro je u 94. godini, u jednoj bolnici u Londonu, saopštio je njegov sin. Vord-Bejker je počeo kao asistent režije u filmu "Dama koja nestaje" Alfreda...

Nastavak na NaDlanu.com...

Džulija Ormond u filmu o Merilin Monro

Izvor: NaDlanu.com, 08.Okt.2010

LONDON, 8. oktobra 2010. (Beta) - Glumica Džulija Ormond igraće u biografskom filmu o holivudskoj legendi Merilin Monro, objavio je u petak dnevnik Varajeti. Džulija Ormond će tumačiti glumicu Vivijen Li. U filmu će igrati i Mišel Vilijams koja će se pojaviti u ulozi Merilin Monro, Džudi Denč,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.