Umro producent Zvezdanih ratova

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro producent "Zvezdanih ratova"

Producent dva prva filma iz serije "Zvezdanih ratova" Geri Kurc umro je u Londonu u 78. godini, objavila je njegova porodica.

"Čitava porodica 'Zvezdanih ratova' pogođena je Gerijevom smrću", objavio je u saopštenju reditelj Džordž Lukas.

Upravo je u saradnji s Lukasom Geri Kurc posao slavan. Prvi njihov uspeh bili su "Američki grafiti" iz 1973. Potom su se proslavili sa "Zvezdanim ratovima" iz 1977, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te nastavkom "Imperija uzvraća udarac" (1980).

Razišli su se oko trećeg dela, "Povratak džedaja", koji je Kurc smatrao previše komercijalizovanim.

Kurc je bez obzira na to nastavio uspešnu producentsku karijeru.

"Izgubio sam prijatelja... bila je čast raditi s njim", napisao je na Tviteru glumac Mark Hamil, slavni Luk Skajvoker.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Umro producent "Zvezdanih ratova"

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2018

Producent dva prva filma iz serije "Zvezdanih ratova" Geri Kurc umro je u Londonu u 78. godini, objavila je njegova porodica...- Čitava porodica "Zvezdanih ratova" pogođena je Gerijevom smrću - objavio je u saopštenju reditelj Džordž Lukas...Upravo je u saradnji s Lukasom Geri Kurc posao slavan....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.