Umro posle tri dana rada bez prestanka

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2013, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro posle tri dana rada bez prestanka

Moric Erhart (21), pripravnik Bank o Amerika u Londonu, preminuo je posle 72 sata neprestanog rada. Nesrećnom Moricu letnje pripravništvo trebalo je da se završi za sedam dana.

Moric Erhart: U trci za posao izgubio život

Erharta je pod tušem mrtvog našao cimer, a pretpostavlja se da je mladić doživeo epileptični napad koji se kobno završio. Cimer kaže da se Erhart tri dana za redom sa posla vraćao u šest ujuttru. Prijatelji kažu da je verovatno umro >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od iscrpljenosti, jer je odradio osam "celonoćnih" dana u dve nedelje.

 

Moric Ehrart je iz Nemačke došao na studije u Mičigen, a onda putem studentske razmene završio kao pripravnik u banci u Londonu. Pripravnički posao u bankama vrlo je naporan, jer studenti ostaju po celu noć na poslu, u nadi da će im na kraju biti ponuđeno radno mesto. Jedan bivši investicioni bankar kaže da pripravnici često rade 14 sati dnevno.

 

Plata koju pripravnici primaju u banci u kojoj je Erhart radio je oko 3.500 evra, a jedan 20-godišnjak kaže da na poslu ostaju koliko od njih to traže, pa se često dešava da se kući vraćaju u sedam ujutru, i to taksijem koji ih čeka dok se istuširaju i presvuku, kako bi se odmah vratili u banku.

 

Ovo je treća banka u kojoj je Erhart radio kao pripravnik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.