Umetnik Sebastijan Horsli pronađen mrtav

Izvor: Blic, 18.Jun.2010, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnik Sebastijan Horsli pronađen mrtav

Britanski umetnik i pisac Sebastijan Horsli juče je pronađen mrtav, a sumnja se da je uzrok smrti bila prekomerna doza heroina, piše "Telegraf".

Telo Horslija (47) pronašla je njegova devojka u stanu u Sohou u centru Londona.

Umetnik je najpoznatiji po tome što je dao da ga razapnu na krst na Filipinima, bez uzimanja lekova protiv bolova, što je i snimljeno.

Horsli je pisao o svojoj disfunkcionalnoj porodici, zavisnosti o heroinu i krek kokainu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << seksu i prostituciji.

Preminuo je svega nekoliko dana nakon što je održana premijera drame "Kicoš u podzemnom svetu", bazirana na njegovim memoarima, ukazao je britanski list.

Horsli je jednom bio deportovan iz Sjedinjenih Američkih Država zbog "nemorala".

Pisac je jednom prilikom, opisujući sebe, rekao: "Ispružen sam na krevetu u obliku svastike i volim Nemačku. I zašto ne bih? Ja sam polu-Bajron, polu-moron, delimično šaman, delimično zabavljač, polu-nacista, polu-Liberaći".

Horslijevo raspeće na Filipinima:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.