Uhapšeni zbog pljačke veka u Londonu

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog pljačke veka u Londonu

Britanska policija uhapsila je danas sedam osoba zbog pljačke sefova tokom uskršnjeg vikenda u glavnom londonskom trezoru za nakit, u poslovnoj zoni Haton garden.

Lopovi su tada pobegli sa gotovinom i draguljima u vrednosti od 201 milion funti.

Uhapšeno je sedam muškaraca, koji imaju između 48 i 76 godina. Trenutno su u londonskoj policijskoj stanici na ispitivanju. Oni su uhapšeni tokom jutarnje akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u kojoj je 200 policajaca izvršilo raciju na 12 adresa u severnom delu Londona i Kentu. Na nekim od tih lokacija pronađene su torbe sa izuzetno vrednim stvarima, među kojima su i one ukradene iz sefova.

Britanska štampa je pisala da je to bila najveća pljačka ikada u Velikoj Britaniji, u kojoj su lopovi upotrebili tešku opremu za sečenje da bi dospeli u podrum sa trezorom, u kojem su sefovi skoro 300 prodavaca dijamanata i zlata i više od 50 radnji koje prodaju dragulje.

"Telegraf" je ranije objavio da su lopovi ušli u zgradu preko okna za lift, pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbednosti, da bi potom upotrebili teške mašine za sečenje, provalili u trezor i otvorili sefove, smeštene u zgradi Haton garden.

Vidljivih oštećenja sa spoljne strane zgrade nije bilo.

To nije prvi put da su na meti lopova bili sefovi u Haton gardenu, kvartu koji je poznat po dijamantima i trgovini zlatom. Poslednja takva krađa bila je 2003. godine, kada je odneto oko 1,5 miliona funti.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.