Ubila se zbog lažnog poziva za Kejt

Izvor: B92, 07.Dec.2012, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubila se zbog lažnog poziva za Kejt

London -- Bolničarka koja je nasela na prevaru i prosledila poziv radio voditelja sestri koja brine o trudnoći Kejt Midlton pronađena je mrtva. Sumnja se na samoubistvo.

Reč je o Jasinti Saldani, koja je u utorak ujutru poverovala radijskom dvojcu iz Australije, kada su se predstavili kao kraljica Elizabeta II i princ Čarls i tražili da čuju kako je Kejt. Poziv je prosledila medicinskoj sestri zaduženoj za trudnu vojvotkinju od Kembridža, a ona je zatim nenamerno u programu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznela detalje o stanju trudnice.

Bolnica "Kralj Edvard VII", u kojoj je do juče zbog jutarnjih mučnina boravila Kejt Midlton, potvrdila je da je u blizini te ustanove pronađeno beživotno telo medicinske sestre Jasinte Saldane.

Bolnički zvaničnici su potvrdili da je ona bila žrtva "šaljivog poziva radijske stanice", da ona nije osoba koja je direktno iznosila podatke o Kejt Midlton, kao i da se ona javila na telefon zato što u tom trenutku nije bilo nikog drugog na recepciji.

"Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža su duboko potreseni vešću o smrti Jasinte Saldane. Njihove misli i molitve su uz njenu porodicu, prijatelje i kolege u ovim veoma teškim trenucima", navodi se u saopštenju kraljevske porodice. Dodaje se da se ni princ Vilijam ni njegova supruga Kejt nisu žalili bolnici zbog lažnog poziva.

Policija je objavila da su hitne službe jutros oko 9 i 35 posle dojave na adresi u centralnom Londonu pronašli telo, a lekari nisu mogli ništa osim da konstatuju smrt.

"Žena je proglašena mrtvom na licu mesta, istraga je u toku. Trenutno ovu smrt ne smatramo sumnjivom", rekli su predstavnici policije, a mediji dodaju da se veruje da je u pitanju samoubistvo.

BBC saznaje da sestra nije bila kažnjena ili suspendovana nakon incidenta, ali da je kolegama u bolnici bilo jasno da ju je nemili događaj "veoma potresao".

"Jasinta je radila za nas više od četiri godine. Ona je bila prvoklasna medicinska sestra, poštovana i veoma popularna među kolegama. Bila je žrtva prevare, a svi u bolnici su joj pružali podršku u teškom trenutku", navodi se u saopštenju bolnice.

List "Indipendent" ističe da su britanski mediji posle spornog poziva javili da su princ Vilijam i Kejt "veoma ljuti zbog tog slučaja". Kolumnistkinja britanskog dnevnika ocenila je da je tragičan događaj direktna posledica i "visoka cena kritike i pritisaka medija u digitalnoj eri".

Kejt Midlton je juče napustila bolnicu u centralnom Londonu posle četiri dana lečenja od akutne jutarnje mučnine. Kejt (30) je u 12. nedelji trudnoće, a objava vesti da će kraljevski par dobiti prinovu obišla je ceo svet, baš kao i informacija o "šaljivom pozivu" iz Australije.

"Bolnica ‘Kralj Edvard VII’ potvrđuje da je australijska radio stanica uputila šaljiv poziv u utorak ujutru. Poziv je prosleđen nadležnom odeljenju, a razgovor sa jednom od sestara trajao je kratko. Čitavo osoblje žali zbog ovog incidenta”, naveo je ranije portparol bolnice i dodao da će "preispitati sve protokole vezane za telefonske pozive".

Australijska stanica "Tudej FM" uputila je javno izvinjenje ubrzo nakon emisije u kojoj su "lažni princ i kraljica" dobili informacije o tome da je Kejt Midlton "bolje, da spava i da je provela mirnu noć".

Voditelji su dodali i da nisu verovali da će njihov "očajni britanski akcenat" bilo koga prevariti.

Oglasio se i Kraljevski koledž za medicinske sestre, koji je u saopštenju naveo da je potresno što je obična ljudska greška zbog grube šale dovela do smrti Jasinte Saldane.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medicinska sestra koja je poverovala da je kraljica ispituje o stanju Kejt Midlton se ubila

Izvor: Blic, 07.Dec.2012

Medicinska sestra koja je poverovala voditeljima australijskog radija, koji su se predstavili kao britanski kraljica i princ, i odala podatke o stanju trudne supruge princa Vilijama Kejt, pronadjena je danas mrtva u Londonu, objavio je tabloid "San". Medicinska sestra je poverovala da razgovara sa kraljicom..Smatra...

Nastavak na Blic...

Žrtva kraljevske trudnoće: Bolničarka koja je odala stanje princeze Kejt Midlton pronađena mrtva! (FOTO)

Izvor: S media, 07.Dec.2012

Bolničarka koja je nasela na prevaru radio voditelja i prosledila poziv sestri koja brine o trudnoći Kejt Midlton pronađena je mrtva. Sumnja se na samoubistvo...Kako prenosi "Skaj", reč je o osobi koja je radila na bolničkoj centrali i u utorak ujutru poverovala voditeljima sidnejskog radija "2Day...

Nastavak na S media...

Ubila se bolničarka Kate Middleton!

Izvor: Tracara.com, 07.Dec.2012

Potrešeni smrću bolničarkeBolničarka Jacintha Saldanha koja je bila žrtva lažnog telefonskog poziva dva australijska radio voditelja, koji su se predstavili kao kraljcia Elizabeta i princ Čarls, danas je pronađena mrtva!Njeno telo je pronađeno nekoliko metara dalje od bolnice Kralj Edvard...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.