Ubila pedofila komšiju dazaštiti decu, odluka sudije iznenadila sve

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubila pedofila komšiju dazaštiti decu, odluka sudije iznenadila sve

Samohrana majka petoro dece,Sara Sends, koja je ubila nožem komšiju pedofila, osuđena je danas na tri i po godine zatvora.

Sara Sends (32) je stanovala u istoj zgradi u Kaning Taunu (London) kao i 77-godišnji Majkl Plisted, kuvala mu i branila ga od komšija koji su ga zvali “pedofilom”, ne znajući da je u prošlosti 24 puta osuđen zbog seksualnih prestupa. Visina kazne iznenadila je deo javnosti, pa mediji prenose da je Sendsova dobila "samo" tri godine kazne. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Posle najnovijih optužbi na njegov račun, Sendsova je bila besna na Plisteda, koji je uslovno oslobođen i vratio se u zgradu u kojoj ona živi s decom.

Deset dana nakon suđenja zbog zlostavljanja dece, uzela je nož i “u napadu besa” ubila Plisteda u njegovom stanu.

Porota ju je oslobodila krivice za ubistvo s predumišljajem, ali je osuđena za ubistvo iz nehata, po osnovu “gubitka kontrole nad sopstvenim ponašanjem”.

Sudija Nikolas Kuk izjavio je da je reč o “zaista izuzetnom slučaju”, jer joj je smanjio kaznu sa sedam na tri i po godine, uzimajući u obzir položaj u kome se nalazi kao samohrana majka.

On je rekao da njena deca, zbog činjenice da je ona u pritvoru, žive u uslovima koji podsećaju na romane Čarlsa Dikensa.

- Uzimajući to u obzir, ali i svestan da milost mora biti ograničena u slučajevima kada je nekom oduzet život, smanjujem kaznu na tri i po godine zatvora - rekao je on.

Obrazlažući odluku da skrati kaznu, sudija je rekao:

- Ovo je slučaj u kome se optužena odmah predala policiji u stanju uznemirenosti, nikada nije poricala odgovornost za ubistvo, niti je pokušala da se oslobodi dokaza, pri čemu je pokazala kajanje - bilo je obrazloženje.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.