Ubica Ulofa Palmea udbaš

Izvor: Glas javnosti, 19.Jan.2011, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica Ulofa Palmea udbaš

LONDON - Ubistvo nekadašnjeg švedskog premijera Ulofa Palmea pre 25 godina, delo, kako se tvrdi, "Titove zavere" , a  ubica je bio plaćenik jugoslovenske tajne službe, piše britanski list Tajms .

Ubistvo, izvršeno 1986. godine u samom centru Stokholma, šokiralo je Evropu. Sada, četvrt veka kasnije, pojavili su se dokazi koji bi mogli da pomognu u rešavanju misterije vezane za izvršioca tog ubistva, preneo je Bi-Bi-Si.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Prema navodima istrage sprovedene u Nemačkoj, ubica je bio plaćenik jugoslovenske tajne službe.

Nemci veruju, piše Tajms, da je Vinko Sindičić, bivši plaćeni ubica koji je 1988. godine u Škotskoj osuđen na 15 godina zatvora za pokušaj ubistva jednog uticajnog hrvatskog nacionaliste, izneo neke ključne detalje vezane za atentat na švedskog premijera.

Magazin Fokus, poznat po dobrim kontaktima u nemačkim bezbednosnim službama, tvrdi da je Palmea ubila srpska tajna služba, te da je istovremeno planirala da krivicu svali na desničarske hrvatske separatiste, koji su jugoslovenskom vođstvu bili trn u oku, i da ih na taj način diskredituje u očima svetske javnosti.

Britanski list podseća da je Josip Broz Tito umro 1980. godine, ali njegova politika je, kako se dodaje, nastavljena i posle smrti jugoslovenskog predsednika.

Sindičić, koji je nemačkim tužiocima već pomogao da se u Minhenu osudi ubica jednog hrvatskog direktora naftne kompanije, tvrdi da je Palmea ubio Ivo D, koji je u to vreme živeo u Hamburgu, a sada je penzioner u Zagrebu.

Nemačka tajna služba poslala je detaljni dosije specijalnoj Palmeovoj komisiji u Stokholmu, koja nije pokazala veliko interesovanje, a šef komisije, ističe Tajms, iako je video te dokumente, prošle godine je izjavio da će biti vrlo teško da se ubistvo Ulofa Palmea ikada razreši.

Koja glupost blagi boze. Pa Tito je umro 80-te a ovaj je ubijen pet godina kasnije. A taj udbas nije mogao da bude Titov jer njega vise nije bilo a i udba nije bila njegova prcija.

Ti ljudi su stvarno srbofobi. Vinko Sindičić i Ivo D. su Hrvati a ne Srbi. Ni jedno srpsko ime nisu rekli a kazu da se radi o srpskoj zaveri. Mora da su Srbi i za ove potope u svetu krivi jer mnogo piske!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.