UZBUNA U LONDONU! Zatvoren aerodrom - SUMNJIVA letelica na britanskom nebu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 19:13

UZBUNA U LONDONU! Zatvoren aerodrom - SUMNJIVA letelica na britanskom nebu

Londonski aerodrom Getvik je bio prinuđen da zatvori piste na skoro sat vremena zbog „sumnji na incident izazvan dronom“.

- Operacije na Getviku su privremeno obustavljene u 13:44 časova, dok su se vodile istrage zbog uočenog sumnjivog drona u blizini aerodroma.

- Istrage su sada završene i aerodrom je ponovo otvoren - naveo je portparol aerodroma.

Prekid rada aerodroma je uticao na više od 140.000 putnika na ukupno 1.000 letova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Letovi koji su pogođeni ovom merom uključivali su let Britiš Ervejza sa Majorke za Getvik, preusmeren na aerodrom Stansted, i let Izidžeta iz Venecije, preusmeren na aerodrom Luton.

Pista aerodroma Getvik zatvorena je na 30 sati i u decembru 2018. zbog trodnevnog incidenta koji je uključivao primećene bespilotne letelice.

Taj incident na Getviku, drugom najprometnijem aerodromu u Britaniji, bio je prvi put da je veliki aerodrom u Velikoj Britaniji zatvoren zbog dronova, preneo je Tanjug.
Pogledaj vesti o: London,   Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.