U ovoj londonskoj gvožđari je Vučić radio za dve funte na sat (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 02.Nov.2014, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovoj londonskoj gvožđari je Vučić radio za dve funte na sat (FOTO)

U Londonu još uvek postoji radnja u kojoj je svojevremeno radio srpski premijer Aleksandar Vučić. Iako se vlasnik promenio, Indijci koji danas rade u toj radnji iznenadili su se kada su čuli ko je nakada bio na njihovom mestu

Elitni deo Londona, Kensington, je deo grada u kojem možete sresti neke od najbogatijih ljudi u engleskoj prestonici. U tom kraju se nalaze brojne ambasade, muzeji i čuveni Hajd park.

U tom delu grada, u ulici Gloster Roud nalazi se i radnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u kojoj je kao mladić radio srpski premijer Aleksandar Vučić.

Premijer je, nedavno, na predavanju koje je držao na Londonskoj školi za ekonomiju (LSE), izjavio da je kao mladić radio u gvožđarskoj radnji, gde mu je šef bio Indijac, “gospodin Sagar”. Kako je rekao, tada je zarađivao dve funte na sat, u početku, a kasnije, zbog posvećenosti poslu, dve i po funte.

Foto: jacks hardware homeware

Kada su čuli da je u istoj toj radnji svojevremeno radio i srpski premijer, Indijci koji danas tu rade su bili veoma iznenađeni, pogotovo zato što su upoznati sa političkom situacijom u Srbiji – piše Blic.

Na pitanje o gospodinu Sagaru jedan od radnika je odgovorio da su radnju nekada vodila tri brata i da ne zna tačno o kom Sagaru je reč i da se jedan od njih, onaj koji je vodio radnju zvao Ađe (Ajay), kao i da je on došao nakon što je radnja promenila vlasnika.

Foto: jacks hardware homeware

Radnju je od pomenutog Sagara otkupila jedna privatna kompanija, ali u pogledu robe koja se nudi i unutrašnjeg izgleda, nije se mnogo promenilo.

Radnja je nalik stotinama drugih koje u Londonu uglavnom drže Indijci i Pakistanci, a u takvim radnjama može se naći gotovo sve. Na policama je stajao alat, ekseri, šrafovi, sijalice, usisivači i štošta drugo.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srpski premijer je došao u London u 18. godini, kako bi usavršavao engleski jezik. Budući da je London jedan od najskupljih gradova na svetu, premijer je morao da nađe posao, kako bi lakše podneo život u tom gradu.

U intervjuu za londonski „Indipendent“ avgusta 2013. Vučić se prisetio dana provedenih u Londonu.

- Radnju je vodio Indijac po imenu gospodin Sagar. Bio je veoma ljubazan prema meni kao mladoj osobi u čudnom gradu – rekao je tada Vučić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.