U januaru kreće opsada na Bridž zbog jednog momka, šta će uraditi Sari?

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U januaru kreće opsada na "Bridž" zbog jednog momka, šta će uraditi Sari?

Igra sjajno, ostaje da se vidi šta je na umu italijanskom stručnjaku.

Čelsi je u minulom kolu Premijer lige savladao Fulam u londonskom derbiju sa 2:0, a svaku sumnju o pitanju pobedika je u finišu susreta pogotkom otklonio mladi Ruben Loftus-Čik.

Ovaj 22-godišnji vezista igra zaista sjajno ove sezone, ali retko dobija priliku. Kad god da je zaigrao, ostavio je sjajan utisak i ogroman uticaj na rasplet utakmice.

U Ligi Evrope je standardan, počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je sve četiri utakmice, postigao tri pogotka, doduše sva tri na utakmici protiv BATE Borisova na "Bridžu".

U Premijer ligi ima takođe četiri nastupa, ali sva četiri sa klupe, a učinak od dva pogotka za 117 minuta na terenu je još jedan dokaz koliko bitan bi mogao da bude za "Plavce" ove sezone.

Kada se sve sabere i oduzme, u Premijer ligi i Ligi Evrope je na terenu proveo 427 minuta, postigao je pet golova, što znači da postiže gol na otprilike svakih 85 minuta.

Za mesto u timu konkuriše sa Rosom Barklijem i Mateom Kovačićem, Englez je upisao tri gola i četiri asistencije, ali za 789 minuta na terenu (u LE i PL), dok Hrvat ima učinak od jedne asistencije za 903 minuta u igri. Dakle, matematika jasno ide u prilog mladom Loftus-Čiku.

Navijači veruju da momak koji je ponikao u klubu moraa da dobije priliku ispred Barklija i Kovačića, ova računica govori da su u pravu.

Ipak, jasno je da je fudbal mnogo više od statistike i matematike, ali svakako je jasno i da Loftus-Čik zaslužuje šansu, no, o tome će konačan sud doneti Mauricio Sari.

I dok se Italijan koleba da li da mu ukaže ozbiljniju priliku, brojni klubovi bi rado videli mladog engleskog vezistu u svojim redovima.

Kristal Palas, u kojem je minule sezone igrao na pozajmici, je ponovo zainteresovan, a žele ga i Vest Hem, Njukasl i Bornmut, dok je interesovanje za njegove usluge pokazao i nemački Šalke.

Bilo bi zaista suludu za "Plavce" da ga prodaju, možda uz neku prihvatljivu povratnu klauzulu, pa se odlazak na pozajmicu čini kao prihvatljivo rešenje.

"Plavci" su i na udaru zbog velikog broja igrača koje su poslali na pozajmice po raznim krajevima Evrope, FA pokušava da ograniči klubove u tome, pa je pritisak na Čelsi još veći.

Videćemo kakvu odluku će doneti, jasno je da je Loftus-Čik dokazao da zaslužuje šansu, ali je isto tako jasno i da bi zbog manjka minutaže njegov napredak mogao da stagnira, pa će uprava "Plavaca" zajedno sa Sarijem morati dobro da razmisli šta im je činiti.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.