U Velikoj Britaniji stopa zaraze četvorostruko veća

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2020, 14:56

U Velikoj Britaniji stopa zaraze četvorostruko veća

Stopa zaraze koronavirusom u Velikoj Britaniji skočila je četvorostruko u poslednjih mesec dana, a čak i više na severozapadu Engleske i u Londonu, saopštili su britanski naučnici na osnovu nasumičnog testiranja desetina hiljada ljudi.

Pol Eliot, šef Katedre za epidemiologiju Koledža Imperial u Londonu koji je sproveo istraživanje, naveo je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << širom Engleske sada koronavirusom zaražen jedan od 200 ljudi, što je skok u odnosu na početak septembra kada je taj odnos bio jedan od 800.

Naučnici su saopštili da je među zaraženima verovatno dvostruko više crnaca i ljudi azijskog porekla nego belaca, i da se stope zaraze povećavaju među svim starosnim grupama u Engleskoj, a najviše među mladima od 18 do 24 godine.

Nagli porast broja slučajeva je počeo u avgustu, kada je Vlada pokrenula jednomesečnu promociju ugostiteljstva, ut velike popuste cena u restoranima.

Ipak, uočili su i nagoveštaje usporavanja epidemije, rekao je Eliot koji smatra da je moguće da su tome doprinele nedavne mere, među kojima zabrana okupljanja više od šestoro.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Velikoj Britaniji stopa zaraze koronom četvorostruko veća

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2020

Stopa zaraze virusom korona u Velikoj Britaniji skočila je četvorostruko u poslednjih mesec dana, a čak i više na severozapadu Engleske i u Londonu, saopštili su britanski naučnici na osnovu nasumičnog testiranja desetina hiljada ljudi...Pol Eliot, šef Katedre za epidemiologiju Koledža Imperial...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.