U Londonu uhapšeno više od 1000 ljudi, optuženo skoro 600

Izvor: Politika, 12.Avg.2011, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Londonu uhapšeno više od 1000 ljudi, optuženo skoro 600

LONDON - U Velikoj Britaniji je od početka nereda uhašeno više od 1700 ljudi, a u glavnom gradu je skoro 600 osoba optuženo za nasilje, stvaranje nereda i krađu, saopštila je danas policija.

Samo u Londonu je uhapšena 1051 osoba, od kojih je optužena 591, a sudovi u britanskoj prestonici, kao i u Birmingemu i Mančesteru, radili su već drugu noć kako bi procesuirali osumnjičene prestupnike, preneo je AP.

Tokom šest dana nereda više stotina ljudi je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u nekoliko britanskih gradova pljačkalo radnje, palilo zgrade i automobile, a u nasilju je život izgubilo pet osoba.

Policija je odbacila tvrdnje da je njihov prvi odgovor na nerede bio previše blag, reagujući na izjavu britanskog premijera Dejvida Kamerona da je na ulicama bilo malo policajaca i da je taktika koju su u početku primenjivali bila pogrešna.

Predsednik Asocijacije načelnika policajskih službi Hju Orde priznao je da se policija suočila sa „nezapamćenom situacijom i jedinstvenim okolnostima”, ali je istakao da je policija, a ne „političko mešanje”, stavila situaciju pod kontrolu.

Tanjug

objavljeno: 12.08.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.