U Londonu se dopingovalo 23 sportista

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Londonu se dopingovalo 23 sportista

Zabranjena sredstva koristilo je 23 sportista na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, saopštio je danas Međunarodni olimpijski komitet /MOK/ nakon što je ponovo testirao 265 uzoraka.

MOK je objavio da su doping koristili sportisti iz pet disciplina i šest zemalja. Prošle sedmice je utvrđeno da bi 31 sportista iz šest disciplina mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da dobije zabranu učešća na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u avgustu, jer su bili pozitivni na testovima uzoraka uzetim tokom Igara u Pekingu 2008. godine.

MOK je objavio da program ponovnog testiranja starih uzoraka još traje i da bi u narednim sedmicama moglo da bude još pozitivnih rezultata.

- Ove ponovljene analize pokazuju da smo odlučni u borbi protiv dopinga. Želimo da dopingovani budu udaljeni sa Olimpijskih igara u Riju - rekao je predsednik MOK-a Tomas Bah.

Ova organizacija čuva uzorke u periodu od deset godina da bi ih naknadno testirala primenom novih metoda ili da bi otkrila nova stimulativna sredstva. MOK neće objaviti imena sportista koji su pali na testovima, niti njihove discipline, dok ne bude obavljena još jedna analiza. Taj proces mogao bi da potraje nekoliko sedmica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.