U Londonu počinje suđenje Greti Tunberg

Izvor: B92, 01.Feb.2024, 10:24

U Londonu počinje suđenje Greti Tunberg

Švedska klimatska aktivistkinja Greta Tunberg izaći će danas pred sud u Londonu po optužbi za kršenje javnog reda i mira.

Optužba se odnosi na protest ispred mesta gde je održana konferencija o nafti i gasu prošle godine.

Ona je, sa još četiri osobe, uhapšena u oktobru ispred londonskog hotela, gde su energetskom forumu prustvovali lideri te industrije, prenosi Rojters.

Svih petoro optuženih izjasnili su se da nisu krivi, a njihovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suđenje, za koje se očekuje da će trajati najmanje dva dana, predvodiće sudija bez porote.

Ukoliko budu bili osuđeni, oni će se suočiti sa maksimalnom kaznom od 2.500 funti.

Drugi klimatski aktivisti, uključujući grupu Greenpeace, su saopštili će protestovati ispred suda u znak solidarnosti sa optuženima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Suđenje Greti Tunberg počinje danas u Londonu

Izvor: Blic, 01.Feb.2024

Švedska klimatska aktivistkinja Greta Tunberg izaći će danas pred sud u Londonu po optužbi za kršenje javnog reda i mira, zbog protesta ispred mesta gde je održana konferencija o nafti i gasu prošle godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.