Turneja Zelenskog: Danas London

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 09:51

"Turneja" Zelenskog: "Danas London"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da ce otputovati u Veliku Britaniju da se sastane sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom.

Zelenski se tokom proteklog vikenda već sastao sa nemačkim, francuskim i italijanskim liderima tražeći da se poveća vojna i finansijska podrška Ukrajini.

"Danas London. Velika Britanija je lider kada je u pitanju jačanje ukrajinskih vojnih sposobnosti na kopnu i u vazduhu. Ova saradnja danas ce biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastavljena. Upoznacu svog prijatelja Rišija i imaćemo suštinske pregovore", objavio je Zelenski na Tviteru, prenosi Rojters.

Prošle nedelje Velika Britanija je postala prva zemlja koja je počela da snabdeva Ukrajinu krstarecim raketama dugog dometa koje će omogućiti ukrajinskim oružanim snagama da pogadjaju ruske ciljeve - trupe i centre snabdevanja - duboko iza linija fronta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.