Troje Beograđana među 199 mladih svetskih lidera

Izvor: Press, 18.Mar.2013, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje Beograđana među "199 mladih svetskih lidera"

Među mladim liderima koji će, po mišljenju Foruma, "bitno uticati na svet u narednim godinama", nalaze se predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, izvršni direktor organizacije CANVAS i nekadašnji lider Otpora Srđa Popović, kao i Almira Zejnilagić - €“Cemel, poreklom iz Zvornika u BiH, studentska aktivistkinja, borac protiv korupcije i konsultantkinja.
Almira Zejnilagić Cemel, završila je studije Odeljenja za međunarodne odnose na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Fakultetu političkih nauka. Trenutno je jedan od direktora u FTI Consulting firmi u Londonu, koja se bavi pružanjem usluga korporativne i finansijske rekonstrukcije, ekonomskog konsaltinga, forenzičkih usluga pri sudskim slučajevima, kao i usluge strateškog i finansijskog PR-a.

U slobodno vreme vodi programe edukacije u Avganistanu i Indiji, u okviru organizacije Future Brilliance, čiji je jedan od osnivača. 
Vuk Jeremić, srpski je političar, diplomata i predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Diplomirao je teorijsku i eksperimentalnu fiziku na Univerzitetu Kembridž, a magistrarske studije iz oblasti državne administacije i međunarodnog razvoja završio je 2003. godine na Harvardu.

U periodu od 2007. do 2012. godine vršio je funkciju ministra spoljnih poslova Srbije. Za predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija je izabran 8. juna 2012. godine 
Srđa Popović je srpski politički aktivista, jedan od osnivača i vođa organizacije Otpor. Osnivač je i međunarodne organizacije "Centar za primenjene nenasilne akcije i strategije" (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies).

Poznati američki magazin "Vajerd" (Wired) uvrstio ga je 2012. godine na "Smart listu" na kojoj se, među 50 uticajnih ljudi čije će ideje promeniti svet.
Na listi "Mladih globalnih lidera" iz zemalja regiona našao se i potpredsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić.
Svetski ekonomski forum je 1992. godine oformio posebnu grupu „Mladi globalni lideri“, koja putem različitih programa ima za cilj da stvori i pokrene globalnu mrežu mladih vođa iz sveta biznisa i neposlovnih sfera koji bi trebalo da udruže snage u oblastima razvoja društva, okruženja i preduzetništva.
Već osam godina Svetski ekonomski forum bira 100 do 200 uspešnih međunarodnih mladih vođa iz poslovnog i javnog života i uključuje ih u Forum mladih svetskih lidera. Pristupom se obavezuju na principe Foruma i rad na unapređenju stanja u svetu. Mandat traje pet godina, a ukupno je oko 650 mladih lidera izabrano od 2005. do danas.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Oni će bitno uticati na svet: Troje Beograđana zaslužuje naše veliko BRAVO

Izvor: S media, 18.Mar.2013

Među mladim liderima koji će, po mišljenju Foruma, "bitno uticati na svet u narednim godinama", nalaze se predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić...Na listi se našao i izvršni direktor organizacije CANVAS i nekadašnji lider Otpora Srđa Popović, kao i Almira Zejnilagić - €“Cemel...Almira...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.