Tri filma favoriti za nagradu Bafta

Izvor: Beta, 14.Feb.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri filma favoriti za nagradu Bafta

LONDON, 14. februara 2014. (Beta-AFP) - Filmovi "Gravitacija", "12 godina ropstva" i "Američka prevara" najveći su favoriti za nagrade Britanske akademije za film i televizijsku umetnost (Bafta), čija je svečana 67. dodela u nedelju u Kraljevskoj operi u Londonu.

Svemirska drama "Gravitacija" dobila je nominacije u 11 kategorija, uključujući nominaciju za najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << film i vodeću žensku ulogu (Sandra Bulok).

Saga "12 godina ropstva" dobila je deset nominacija, medju kojima su nominacije za najbolji film, najbolju mušku ulogu (Ćiwetel Ejiofor) i za najboljeg reditelja (Stiv Mekvin).

Deset nominacija dobio je i film "Američka prevara", s nominacijama u svim glumačkim kategorijama za zvezde filma: Ejmi Adams, Kristijana Bejla, Bredlija Kupera i Dženifer Lorens, kao i za najboljeg reditelja Dejvida Rasela.

Medju nominovanim za najbolje glumce su i Leonardo DiKaprio za film "Vuk sa Vol Strita" i Dzudi Denč za "Filomenu".

Smatra se da ove nagrade ukazuju na mogući uspeh nekog filma na dodeli američkog Oskara dve nedelje kasnije. Prošle godine drama o taocima u Iranu "Argo" osvojila je Baftu za najbolji film i kasnije i Oskara u istoj kategoriji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tri filma favoriti za nagradu Bafta

Izvor: Akter, 14.Feb.2014

Filmovi "Gravitacija", "12 godina ropstva" i "Američka prevara" najveći su favoriti za nagrade Britanske akademije za film i televizijsku umetnost

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.