Trećina profita bi išla za plaćanje cene zagadjenja

Izvor: S media, 19.Feb.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trećina profita bi išla za plaćanje cene zagadjenja

Profit najvećih svetskih kompanija bio bi umanjen za trećinu kada bi morale da plate cenu zagadjenja životne sredine koje izazivaju, piše danas londonski "Gardijan", prenoseći nalaze jednog još neobjavljenog istraživanja koje su sprovele Ujedinjene nacije.

U istraživanju se iznosi i procena da je reč o ukupnoj ekološkoj šteti od 2,2 biliona (hiljade milijardi) dolara u 2008. godini, što je više od vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << privreda svih, osim sedam, svetskih zemalja u toj godini.

Najveću štetu po životnu sredinu pričinilo je ispuštanje štetnih gasova koji izazivaju efekat staklene bašte, a veliki je i učinak štete izazvane preteranom eksploatacijom i zagadjivanjem pitke vode.

Istraživanje je sprovela konsultantska agencije "Trukost" sa sedištem u Londonu, a očekuje se da bude objavljena tokom leta, preneo je BBC.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.