Izvor: Beta, 30.Sep.2011, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragove prstiju u pećinama ostavila deca pre 13.000 godina

LONDON, 30. septembra 2011. (Beta) - Praistorijska pećinska umetnost u francuskom mestu Rufinjak delo je dece od kojih su najmladja imala tri godine, zaključuju stručnjaci a u petak prenosi Bi-Bi-Si.

Udubljenja nastala prelaskom prstima po mekoj površini zidova i tavanica pećine Hiljadu mamuta u Rufinjaku, datiraju od pre 13.000 godina.

Naučnici Univerziteta Kembridž nedavno su razvili metod za identifikaciju pola i starosti umetnika. Veruje se da je najaktivnija bila jedna petogodišnja devojčica.

..

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tragove prstiju u pećinama ostavila djeca prije 13.000 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2011

LONDON - Praistorijska pećinska umjetnost u francuskom mjestu Rufinjak djelo je djece od kojih su najmlađa imala tri godine, zaključuju su stručnjaci, a danas prenosi BBC.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Praistorijski pećinski crteži delo dece

Izvor: S media, 30.Sep.2011

Crteže iz praistorije u jednoj pećini na jugozapadu Francuske nacrtala su deca. Do ovog zaključka došli su naučnici Kembridža poste dugogodišnjeg istraživanja. ..Praistorijske crteže otkrivene u jednoj pećini u Rufinjaku, na jugozapadu Francuske, napravila su deca, zaključak je grupe istraživača...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.