Tjedni pad cijene zlata

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Maj.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tjedni pad cijene zlata

LONDON - Najave iz Feda i jači dolar snizili su cijenu zlata na tjednoj razini.

Cijene zlata bile su stabilne u petak, lebdeći blizu trosedmičnog najnižeg nivoa s obzirom na perspektive povećanja kamatne stope u SAD u lipnju i jačanje dolara koji nastavlja opterećivati žuti metal.

Na Comex diviziji njujorške burze, futuresi zlata za isporuku u lipnju koštali su su stabilnih 1,255.35 dolara. Ugovori za lipanj u četvrtak su doživjeli pad od 1,54% na 1,254.80 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dolara za uncu.

Cijene zlata su pogođene nakon što su Fedovi dukazali da bi povećanje kamatne stope u junu bilo prikladno ako ekonomski podaci pokažu rast zaposlenosti i inflacije u drugom tromjesečju.

Osim toga, u četvrtak je predsjednik Federalnih rezervi iz New Yorka William Dudley rekao da je ekonomija dovoljno jaka da opravda povećanje stope u lipnju ili srpnju.

Zlato je osjetljivo na kretanje američke kamatne stope, pa će to podići oportunitetni trošak držanja nepokretne imovine kao što su poluge.

Cijene žutog metala su u ovoj godini povećane za gotovo 19% zbog indikacija da će Fed biti spor i oprezan u podizanju kamatnih stopa u ovoj godini, zbog zabrinutosti oko globalne ekonomije. Postepeni put do veće kamatne stope vide kao manju prijetnju za cijene zlata.

Kod drugih metala, futuresi srebra za isporuku u srpnju poskupjeli su za 0,28% na 16,540 dolara za uncu, dok su futuresi bakra za isporuku u srpnju dobili na vrijednosti 0,49% na 2,070 dolara po kilogramu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Najave iz Fed-a i jači dolar snizili cijenu zlata

Izvor: Capital.ba, 22.Maj.2016

NJUJORK, Cijene zlata bile su stabilne u petak, lebdeći blizu trosedmičnog najnižeg nivoa s obzirom na perspektive povećanja kamatne stope u SAD u junu i jačanje dolara koji nastavlja opterećivati žuti metal. Cijene zlata su pogođene nakon što su Fed-ovi zvaničnici kazali da bi povećanje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.