Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2020, 19:03

Tim prvi zapucao u Londonu

Cicipas pao u tri seta – 2:1

Krenuo je poslednji teniski turnir u sezoni, sudar najboljih među najboljima u O2 dvorani u Londonu. Prvu recku udario je Dominik Tim, treći teniser sveta i napravio odmah korak ka prolazu u polufinale.

Tim je u prvom meču pobedio Stefanosa Cicipasa posle velike borbe u tri seta – 7:6, 4:6, 6:3 za dva sata i 18 minuta igre.

Nije Austrijanac >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << došao u najboljoj formi na završni turnir. Nakon što je u septembru osvojio US open, svoj prvi grend slem trofej, nije se proslavio u nastavku sezone. Na Rolan Garosu je eliminisan u četvrtfinalu, dok je na turniru na „domaćem terenu“ u Beču eliminisan na istom stepeniku – u četvrtfinalu.

Sreća za Tima je bila što je Cicipas u još lošijem ritmu. Na poslednja dva turnira ispao je u drugom kolu u Beču, a onda je isto tako prošao u Marselju.

I kao što se očekivalo, meč je bio neizvestan. Prvi set je prošao bez ijednog brejka, a u taj brejku Cicipas je imao 5:4 i tu stao, Tim je napravio preokret i sa 7:5 u toj igri na razliku je dobio prvi set. U drugom setu Cicipas je u trećem gemu iskoristio trenutni pad kod Austrijanca, oduzeo mu servis i ceo set je do kraja odigran čak bez ijedne brejk prilike – 6:4.

Treći set je krenuo tako što je Tim u drugom gemu napravio brejk, poveo 3:0, a na 3:1 na njegov servis je odigrano 17 poena pre nego što je Austrijanac uspeo da slomi Cicipasa i povede 4:1. To je bio prelomni trenutak, Grk nakon toga nije uspeo da zapreti i upisao je prvi poraz na završnom mastersu. Na kojem brani titulu osvojenu prošle godine.

ZAVRŠNI MASTERS

Grupa London

Tim – Cicipas 2:1 (7:6, 4:6, 6:3)

21.00 (1.65) Nadal (2.11) Rubljev

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.