Izvor: PRObjave.com, 11.Avg.2010, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

The Ultimate Ride tim stigao u Beograd!

The Ultimate Ride tim, na čelu sa Džeremijem Barfutom, bezbedno i prema planu stigao je danas u Beograd, gde su ih dočekali predstavnici NURDOR-a, organizacije kojoj će The Ultimate Ride tim donirati deo novca prikupljen tokom svog nesvakidašnjeg poduhvata. Epsko putovanje, pod zvaničnim nazivom The Ultimate Ride - avantura s razlogom, kojim će biti oboren svetski rekord u vožnji skuterima, počelo je 1. avgusta u Londonu. Vožnju dugu 32 hiljade kilometara, čija je krajnja destinacija Okland, Novi Zeland, u koji bi, po planu, trebalo da se stigne sredinom novembra, osmislili su Džeremi Barfut i njegov tim kako bi skrenuli pažnju javnosti na probleme obolelih od raka i prikupili novac za borbu protiv ove opake bolesti. Tim Džeremija Barfuta će prenoćiti u Beogradu, odakle sutra ujutru nastavlja putovanje tokom Dunava.
"Ovo je obiman i zahtevan poduhvat, baš kao što je i borba protiv raka ozbiljna i zahtevna stvar. Čitav svet posmatra naše putovanje, tako da je ovo jedinstvena prilika da pošaljemo poruku o važnosti zajedničke borbe protiv raka, rane prevencije, redovnih pregleda i brige o zdravlju tokom celog života. Melanom koji sam ja imao je sprečen zahvaljujući ranom otkrivanju. Tokom ovog putovanja, mi slavimo ljude koji su pobedili rak i dajemo podršku onima čija borba je u toku!", rekao je Džeremi Barfut, vođa tima.
Novozelandski avanturista Džeremi Barfut, pilot po profesiji, kapetan aviona Boing-747, upustio se u ovu jedinstvenu avanturu nakon što se i sam uspešno izlečio od raka kože. Svestan odjeka u javnosti koju je izazvala njegova prethodna vožnja oko Novog Zelanda pre dve godine, ovaj pedesetogodišnjak odlučio se za veći izazov - vožnju preko pola planete, kako bi pokrenuo što više ljudi i poslao poruku celom svetu.
London-Sidnej-Okland ruta pokriva najpopularnije regione sveta. Od Londona, preko Frankfurta, Beograda, Istambula, Galipolja, do Kaira, Mumbaija, Puketa, Singapura i konačno Sidneja. Pomenuta ruta The Ultimate Ride timu neće biti dovoljna, nego će i kući, u Okland na Novom Zelandu, nastaviti skuterom.
The Ultimate Ride tim ima 14 obučenih članova koji su pripremili i organizovali svaki segment avanture, od nutricionističkih zahteva do održavanja skutera u odličnom stanju tokom poduhvata. Kako bi izdržao psihički pritisak tokom vožnje, Džeremija Barfuta će podržavati po jedan od tri obučena vozača mehaničara, među kojima je i Ivan Otulić, sa ostrva Krka, koji je prošlog leta oborio Ginisov rekord u pređenim miljama, vozeći skuter 24 sata neprekidno, od Krka do Lastova i nazad. U tim su uključeni i logističari, lekari, meteorolozi, menadžeri rizika, menadžeri za gorivo, komunikaciju i tehnička pitanja. Tokom protekle godine potrošeno je hiljade sati da se razradi logistika, opremi ekipa i pripremi za sve moguće eventualnosti. Članovi tima se raduju avanturi u kojoj ih očekuju oluje, veliki talasi, ajkule, kitovi i iskreno se nadaju da nigde neće naići na pirate. Stručnu podršku The Ultimate Ride timu u Srbiji pružila je kompanija Radulović Group, BRP dealer i uvoznik SeaDoo skutera za Srbiju.
Obaranje ličnog svetskog rekorda vožnjom rute London-Sidnej-Okland, peti je poduhvat ove vrste u proteklih sedam godina koji će savladati Džeremi Barfut. Od dosadašnjih avantura najduža je bila vožnja oko Novog Zelanda. Prva The Ultimate Ride avantura bila je vožnja oko Australije.
Detaljne informacije o The Ultimate Ride poduhvatu možete pronaći na sajtu www.london-sydney.com.
PR Komunikacije Hill & Knowlton
Užička 22
11000 Beograd
Tel: + 381 11 36 72 732, 36 72 752
Fax: + 381 11 26 63 885
Email: rdanilov@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.