Terzić: Teže je otići u London, nego osvojiti medalju

Izvor: Politika, 30.Okt.2011, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Teže je otići u London, nego osvojiti medalju

BEOGRAD – Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić izjavio je da će šampionkama Evrope biti mnogo teže da se plasiraju na Olimpijske igre u London, nego da tamo osvoje medalju.

„Na osnovu svih rezultata ove godine i na osnovu rejtinga koji naša reprezentacija ima logično bi bilo da se kvalifikujemo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << London. Nažalost, kvalifikovati se u ovom trenutku na Olimpijske igre je možda čak i teže nego doći u polufinale tog takmičenja”, rekao je Terzić.

On je dodao da bi voleo da njegove igračice taj cilj ostvare već na predstojećem Svetskom kupu, ali da nije smak sveta ukoliko to učine na drugi način.

„Imamo tri šanse. Prva je Svetski kup i sigurno će da bude izuzetno teško, druga isto tako, to je praktično prvenstvo Evrope, gde ide samo prvi i taj treći turnir. Ja bih voleo da završimo pre te treće šanse, ako je moguće. Ali,ako se to ne desi, onda je dobro što je ona nešto lakša u odnosu na prve dve. Tako da se nadam da ćemo u ta tri kruga sigurno obezbediti plasman na Olimpijske igre, jer to sigurno zaslužujemo”.

Svetski kup u Japanu održaće se od 4.do 18. novembra, a odbojkašice Srbije igraće u B grupi u Naganu sa Korejom, SAD i Kenije.

Posle toga sledi selidba u Tojamu i mečevi sa Nemačkom i Brazilom, pa odlazak u Saporo gde će igrati sa Japanom, Kinom i Italijom. Konačno, na kraju odlaze u Tokiju gde će igrati sa Dominikanskom Republikom, Argentinom i Alžirom.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće tri prvoplasirane selekcije.

Tanjug

objavljeno: 30/10/2011
Pogledaj vesti o: Smak sveta 2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.