Teroristički napad u Londonu: Nožem ranio tri osobe

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Dec.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristički napad u Londonu: Nožem ranio tri osobe

LONDON - Londonska policija uhapsila je napadača koji je sinoć nožem povrijedio najmanje tri osobe, a policija je saopćila da cijeli slučaj tretira kao teroristički napad.

Napad se desio sinoć u podzemnoj metro stanici Leytonstone u Londonu, a očevici su na društvenim mrežama objavili videosnimke na kojima se vidi kako policija savladava i hapsi tamnoputog muškarca koji je prethodno prijetio putnicima, a zatim i nasrnuo na njih nožem.

Jedna osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je teže, a dvije lakše povrijeđene, a londonski mediji javljaju da je napadač uzvikivao "Ovo je za Siriju".

Komandir Odjela za antiterorizam Richard Walton je izjavio da je napadač hospitaliziran i da je pod policijskim nadzorom.

"Slučaj istražujemo kao teroristički čin. U zemlji postoji visoka teroristička prijetnja i postoje velike naznake da je i sinoćnji napad takvog karaktera. Pozivam građane da budu mirni, ali i oprezni u ovoj situaciji", kazao je Walton.

Walton je također pozvao građane koji su svjedočili napadu da policiji dojave sva saznanja ili snimke koji bi mogli pomoći u istrazi.

Britanski parlament je u četvrtak odobrio uključivanje britanske vojske u zračne operacije protiv terorističke organizacije IDIL u Siriji, a samo nekoliko sati kasnije su britanski avioni iz baze na Kipru poletjeli i izveli prve udare na položaje terorista.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Policija: Napad nožem u londonskom metrou, teroristički čin

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2015

Napad nožem u londonskoj podzemnoj železnici, u kojem su tri osobe povređene kasno sinoć, predstavlja terorstički čin, saopštila je danas britanska policija...Napad se dogodio na šalteru za prodaju karata na stanici Lejtonston na zapadu Londona, u trenutku kada je britanski parlament nedavno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.