Tereza Mej će sutra predložiti novo glasanje o sporazumu do 20. marta

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Mar.2019, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej će sutra predložiti novo glasanje o sporazumu do 20. marta

Britanska premijerka Tereza Mej predložiće sutra parlamentu da glasa o predlogu da do 20. marta ponovo bude organizovano glasanje o sporazumu koji su London i Brisel postigli krajem novembra.

Parlament je juče ponovo odbacio taj sporazum. Prvi put je bilo u januaru.

Ukoliko parlament u novom glasanju prihvati sporazum, onda će premijerka od EU zatražiti odlaganje Bregzita do 30. juna.

Ako parlament >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ponovo odbije sporazum, onda će odlaganje Bregzita biti zatraženo posle 30. juna što bi značilo da Velika Britanija učestvuje na izborima za Evropski parlament koji su zakazani krajem maja.

Prema ranijim najavama, britanski parlament je sutra trebalo da se izjasni o eventualnom ali i ograničenom odlaganju datuma napuštanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tereza Mej će sutra predložiti novo glasanje o sporazumu do 20. marta

Izvor: Danas, 13.Mar.2019

Britanska premijerka Tereza Mej predložiće sutra parlamentu da glasa o predlogu da do 20. marta ponovo bude organizovano glasanje o sporazumu koji su London i Brisel postigli krajem novembra. Članak Tereza Mej će sutra predložiti novo glasanje o sporazumu do 20. marta se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.