TUŽILA ŠEFA ZA UZNEMIRAVANJE, ALI OVAKAV OBRT NIKO NIJE OČEKIVAO Sud: Gospođo, sve ste pogrešno shvatili

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 08:09

TUŽILA ŠEFA ZA UZNEMIRAVANJE, ALI OVAKAV OBRT NIKO NIJE OČEKIVAO Sud: Gospođo, sve ste pogrešno shvatili

Tužila šefa za uznemiravanje zbog dve skraćenice, sud je glatko odbio tužbu.

Žena zaposlena u IT industriji tužila je svog šefa za se*sualno uznemiravanje jer je njegovo "xx", "yy" i "????" napisano u imejlu protumačila kao slanje poljubaca i traženje se*sualnih odnosa, piše BBC.

Karina Gasparova takođe je mislila da su inicijali njenog šefa Aleksandra Goulandrisa, "AJG", kojima je nazvao jednu datoteku, zapravo skraćenica od "A Jumbo Genital" ("ogromne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << genitalije", prev.).

Sud u Londonu rekao je da je percepcija gospođe Gasparove bila posve "iskrivljena", stoga je njena tužba u potpunosti odbijena.

Gasparova je bila šefica projekta u londonskoj kancelariji essDOCS-a, firme koja korisnicima nudi "rešenja za trgovinu bez papira". Tužila je firmu i njenog direktora za se*sualno uznemiravanje, diskriminaciju i nepravedno otpuštanje.

Na sudu je kazala kako misli da ju je njen nadređeni, Aleksandar Goulandris, "pokušavao da zavede" tokom poslovnih razgovora pa je kazala kako je napadno buljio u nju. Takođe je rekla da je Goulandrisova imejl korespondencija insinuirala želju za "upuštanjem u intimne radnje".

Gasparova je u aprilu 2021. podnela tužbu protiv Goulandrisa i kompanije, ali je dala otkaz nakon što je tužba odbijena.

Sud je njene tvrdnje nazvao "iskrivljenom percepcijom svakodnevnih događaja" i dodao da je ona "pokazala sklonost iznošenju neverovatnih tvrdnji bez dokaza".

Nakon što joj je tužba odbijena, Karini Gasparovoj je naloženo da plati 5.000 funti troškova firmi essDOCS.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.