TRAŽITE LJUBAV, KUPITE KOKOŠKU

Izvor: Kurir, 21.Mar.2011, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAŽITE LJUBAV, KUPITE KOKOŠKU

LONDON - Ako ne volite pse i mačke, ali tražite kućnog ljubimca koji će vam biti privržen, koji će da vas voli i da saoseća s vama, onda vam treba kokoška.

Nedavno britansko istraživanje, čije rezultate donosi časopis Proceedings of Royal Society, pokazalo je da su kokoške osetljive na patnje svojih bližnjih, posebno kada je reč o mladuncima - prave mama koke.

Istraživači sa Univerziteta u Bristolu posmatrali su reakcije kokošaka kada bi se perje njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pilića nakostrešilo pod iznenadnim naletima vazduha. Uznemirene, počele bi glasno da kvoču, a rad srca bi im se naglo ubrzao.

Za istraživača Džoa Edgara to je jasan znak empatije.

"Kokoške su sposobne da se užive u emocionalna stanja drugih, da s njima podele osećanja", objasnio je on.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.