TOTENHEM DOČEKUJE KRISTAL PALAS Derbi severa i juga

Izvor: 011vodič.com, 14.Sep.2019, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOTENHEM DOČEKUJE KRISTAL PALAS Derbi severa i juga

Totenhem na jednoj, Kristal Palas na drugoj strani. Oba kluba imaju vekovne rivale, mnogo veće nego što su jedan drugom. Iako su iz istog grada, deli ih ceo London. Doslovno. “Pevci” su sa severa, “orlovi” iz Selharsta, sa juga prestonice Ujedinjenog kraljevstva. Deli ih tačno 23 kilometra.
MAXBET ASISTENCIJA 1&0-3, 1P0-1&2P0-2
Ima u subotnjem meču mnogo simbolike. Proletos, 3. aprila, posle tačno 689 dana od poslednje utakmice na legendarnom Vajt >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Hart Lejnu, prvi gost na ultramodernom novom stadionu Totenhema, gde će predstojeće jeseni doći i Crvena zvezda, bio je – Kristal Palas. Useljenje je, kako i priliči, proslavljeno pobedom, golovima Sona u 55. i Eriksena u 80. minutu.
Kristal Palas i njegov kapiten Luka Milivojević, dakle, ima čast da bude prvi engleski klub koji će dva puta da kroči na objekat čija je izgradnja koštala više od milijardu funti. Reč je o najvećem klupskom stadionu u Londonu. Veći je samo Vembli, kuća reprezentacije Engleske, gde su “pevci” bili podstanari dok im je zidano novo ognjište.
Upravo zbog tih milijardu funti, Totenhem dve godine nije nikoga dovodio. Ni ovog leta, kada je kasa rasterećena, nije se proslavio. Široj javnosti manje poznati Tangi Ndombele, vezista Liona, plaćen je nestvarnih 60 miliona evra. Stigli su još Rajan Sesenjon, mlado krilo Fulama i na zajam Đovani Lo Selso, ofanzivni vezni Betisa.
PAŽNJA
Palas nije pobedio na severu Londona u ligaškom meču već 22 godine. Međutim, februara 2016. slavio je u utakmici FA Kupa – 1:0.
Šta tek da se kaže za Palas, uz Lester najboljeg prodavca leta? Uspeli su “orlovi” da od Junajteda izvuku 55 miliona evra za čoveka koji se zove Aron Van-Bisaka i koji je – desni bek. Naravno da nije normalno da jedan klub plati 90 miliona evra za štopera (Junajted, za Harija Megvajera) i toliki novac za beka, ali to je tek jedna od engleskih osobenosti, u ovom slučaju fudbalskoj, koje ostatak sveta teško može da razume.
Od tolikog novca Kristal Palas je potrošio tačno sedam i po miliona evra. Engleski klubovi su čest sinonim za bacanje para, a to je i Palas, iako je dobro zaradio. Iz Evertona je za 3.8 miliona evra doveden Džejms Mekarti koji je u četiri kola Premijer lige odigrao 27 minuta. Viktor Kamarasa, pozajmljen iz Betisa za milion i po – ni sekund.
Jedna kupovina se ipak isplaćuje. Džordan Aju je Svonsiju plaćen 2.3 miliona i već je postigao dva od ukupno tri Palasova gola u sezoni. Ekipa u prva dva kola nije dala nijedan. Tada je usledila prva pobeda kluba iz južnog Londona na Old Trafordu u istoriji engleske elite (2:1), pa pre pauze, minimalac na Selharst Parku protiv Aston Vile.
Posle dugo vremena, jer ipak je uvod sezone, Palas dočekuje duel sa “pevcima” bolje plasiran od rivala i sa dva boda više. Naravno da je to optička varka i da će slika vrlo brzo da se promeni. Ipak, ne značajno u završnom sabiranju.
Šta da se kaže za Totenhem? Reč je o neizostavnom članu velike šestorke engleskog fudbala (čine je još Junajted, Liverpul, Siti, Čelsi i Arsenal), ali po trofejima na ubedljivo poslednjem mestu. Ekipa Maurisija Poketina poslednjih godina je važila za favorita iz senke. Naravno, ostajala je miljama daleko od trona. Klub je dva puta bio prvak Engleske, 1951. i 1961, a poslednji trofej je u vitrine unesen 1991. Reč je o FA Kupu.
Argentinac Poketino će za rivala da ima najstarijeg menadžera u Premijer ligi, 72-godišnjeg gospodina iz Krojdona, Roja Hodžsona. Nesvakidašnji je to lik. Na Ostrvu je dobio posao posle 20 godina trenerske karijere. Palas mu je tek četvrti engleski klub, posle Blekburna, Fulama i Liverpula. Nigde se, do sadašnjeg, nije zadržao duže od sezone. Četiri godine bio je i selektor Engleske.
Hodžson ima puno poverenje u Luku Milivojevića. Srbin mu je prošle sezone igrao svaki minut u Premijer ligi. I sada dovodi sve raspoložive snage, sa kojima igra atipičan fudbal za engleske prilike, prilično tvrd i rovovski.
Poketino ima poznate uzdanice: Sona, Kejna, Eriksena, nepredvidivog Dele Alija. Videćemo da li će da rizikuje sa Lo Selsom, Ndombeleom, reprezentativcem Dajerom. Svi su roviti.
Nema mnogo izbora – vodeći odmiču.

The post TOTENHEM DOČEKUJE KRISTAL PALAS Derbi severa i juga appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.