Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenici sa Titanika sveci?

LONDON -

Na prvom i jedinom putovanju broda "Titanik", koji je potonuo pre sto godina, među putnicima bila su i trojica katoličkih sveštenika koji su odbila da uđu u čamce za spasavanje, prepuštajući ih drugima i koji su tešili upaničene putnike i molile se sa njima.

O njihovim "podvizima" svedočili su preživeli putnici.

Zbog toga sve više ima zahteva da se oni uvrste u svetitelje, odnosno proglase blaženima.

Tomas Bajls, katolički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sveštenik iz Engleske, rođen 1970, putovao je u Njujork na venčanje svoga brata

Sveštenik P. Puršic, kao benediktinski monah putovao je u Ameriku da bi u Minesoti osnovao manastir.

Mladi sveštenik Juzas Montvila, rođen 1885, rukopoložen 1908. litvanskog je porekla, hteo je da emigrira u Ameriku jer je bio proganjan u carskoj Rusiji.

Pošto su uvideli da brodu "Titanik" nema spasa, oni su putnicima, za slučaj da ne prežive, dali blagoslov koji se daje pred smrt, sa potpunim opraštanjem zemaljskih greha, prenosi VIA.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sveštenici sa Titanika postaju sveci

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2012

Tri katolička sveštenika sa broda ’Titanik’ mogli bi biti proglašeni blaženima, pošto su pokazali izuzeto požrtvovanje odbijanjem da uđu u čamce za spasavanje pre drugih putnika koje su hrabrili, za njih se molili i blagoslovili njihove zemaljske grehe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Sveštenici sa Titanika kandidati za svece

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2012, 01:35

Na prvom i jedinom putovanju broda Titanik, koji je potonuo pre 100 godina, među putnicima bila su i trojica katoličkih sveštenika koji su odbila da uđu u čamce za spasavanje, prepuštajući ih drugima. Sveštenici su poslednje trenutke svog života proveli tešeći uspaničene putnike i molili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.