Sud poništio pravilo MOK

Izvor: Studio B, 06.Okt.2011, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud poništio pravilo MOK

Sud za sportsku arbitražu u Lozani poništio je odluku MOK-a da sportisti koji su osuđeni zbog dopinga na kazne duže od šest meseci ne mogu da se takmiče na prvim sledećim Olimpijskim igrama.

Povod za ovakvu odluku je bila žalba američkog atletičara Lašona Merita, olimpijskog šampiona u trci na 400 metara sa OI u Pekingu.

"Ovo pravilo je nevažeće i nesprovodivo, jer dodaje drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kaznu na onu koja već postoji", navodi se u saopštenju Suda.

Merit, ali i ostali sportisti koji su odslužili kazne, tako će moći da se takmiče na Olimpijskim igrama u Londonu sledeće godine.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poništeno pravilo MOK-a o dopingu

Izvor: RTS, 06.Okt.2011

Sud za sportsku arbitražu u Lozani poništio je odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta da sportisti koji su osuđeni zbog dopinga na kazne duže od šest meseci ne mogu da se takmiče na prvim sledećim Olimpijskim igrama...Povod za ovakvu odluku je bila žalba američkog atletičara Lašona Merita,...

Nastavak na RTS...

Na Olimpijadu sa čistom savešću

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2011, 15:17

07.10.2011. -..Sportski Arbitražni sud u Lozani ukinuo je 45. pravilo Olipijske povelje. Ono je predviđalo da sportista koji je diskvalifikovan zbog kršenja antidoping pravila čak posle završenja diskvalifikacije lišava se prava učešća u dve naredne Olimpijade. Olimijski komitet Rusije pozdravlja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.