Strastveni letač: Kako letim prvom klasom potpuno besplatno

Izvor: B92, 12.Sep.2016, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strastveni letač: Kako letim prvom klasom potpuno besplatno

Džejms Maton proveo je dva dana putujući od Londona do Aberdina, promenio je pet aerodroma i sve to kako bi sakupio dodatnu vazdušnu kilometražu.

Džejms Maton je krenuo sa Londonskog aerodroma,zatim preseo u Žerseju, Amsterdamu, Glazgovu i Šetlandu, pre nego što je konačno sleteo u Aberdin.

Ovaj strastveni putnik se trudi da uvek kada može preseda u više aviona.

“Mnogima nije jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zašto to radim, ali ja ništa ne radim ako od toga ne dobijam nešto”, kaže Maton.

Džejmsova posvećenost sakupljanju dodatnih vazdušnih kilometara, kao i bonus poena vernosti hotelima, za njega i njegovi suprugu znači uštedu novca i odsedanje u luksuznim hotelima po manjim cenama.

“Ja želim samo da posećujem uzbudljiva mesta, odsedam u udobnim sobama i potrošim što je moguće manje novca.”

Njegov ‘leteći’ hobi počeo je nakon venčanja sa suprugom Emom, kada su shvatili da mnogo nonva troše na kreditne kartice. Odlučili su da iskoriste postojeće i iskoriste sve što mogu od sistema.

“Kada putujemo, gotovo uvek sedimo u prvoj klasi. Cena ovakvog leta od Njujorka do Vašingtona je 8000 evra, a mi smo je platili 500 evra. Isto tako, zbog sakupljenih poena, odsedamo u hotelima sa 4 ili 5 zvezdica, potpuno besplatno”, navodi Maton.

Kod sakupljanja dodatnih vazdušnih kilometara postoje i statusni nivoi, a Džejms se trenutno nalazi na srebrnom položaju i nada se da će preži na zlatni. Sa napredovanjem na veće nivoe, popusti su veći.

“Hoteli rade na isti način. Trenutno imam platinasti status što znači da ću imati veći popust i beneficije. Zašto ne bismo svi iskoristili ovu priliku, kada je besplatno.”

Izvor: Daily Mail

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.