Stjepanović na OI u Londonu!

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2012, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stjepanović na OI u Londonu!

Mladi srpski plivač Velimir Stjepanović trijumfovao je na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u Londonu na 200 metara slobodno u konkurenciji stranaca i tako obezbedio plasman na Olimpijske igre.

Stjepanović je postavio najbolje vreme ove sezone pošto je 200 metara otplivao za minut i 56,18 sekundi.

U finalu je bio za nijansu sporiji, ali je rezultatom 1:56,47 trijumfovao ispred Dinka Jukića iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Austrije (1:56,56) i Poljaka Pavela Korzeniovskog (1:57,16).

Stjepanović je do sada već osvojio dve medalje na mitingu u Londonu. Bio je drugi na 400 metara slobodno, a na 200 metara slobodno u konkurenciji stranaca je bio prvi.

On je dan ranije bio drugi na dvostruko dužoj deonici, iza svetskog šampiona iz 2009. godine Paula Bidermana, a sada je do pobede došao u vremenu od 1:49.32.

“Otplivao sam A olimpijsku normu na 200 metara delfin već u kvalifikacijama, što je i bio cilj. Osećam da mogu bolje, do 1:55,70 i onda bih bio tamo gde trener i ja želimo da se nalazimo u ovom trenutku priprema za Olimpijske igre. Sada rasterećen čekam finale”, rekao je Stjepanović.

U nedelju je plivala i Nađa Higl, na 100 metara prsno, i bila je 16.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.