Stjepanović bez novog finala

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stjepanović bez novog finala

Mladi srpski plivač Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u finale na 100 metara slobodno na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije.

Stjepanović, koji je u prethodna tri dana osvojio tri odličja, tu deonicu isplivao je za 51.69 sekundi i tako zauzeo 26. mesto među 'strancima'.

On je najveći uspeh u Londonu ostvario na 200 metara delfin, izborivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << olimpijsku vizu još tokom kvalifikacija, a trijumfovao je u toj disciplini, kao i na 200 metara slobodno, dok je na duplo dužoj deonici bio drugi. Ipak, četvrtog dana takmičenja u Londonu stigao ga je umor.

Sinoć dugo nisam mogao da zaspim od uzbuđenja, ostvario sam svoj san, učestvovaću na Olimpijskim igrama ovog leta i to baš ovde u Londonu. Stigao me je mali umor i to se pokazalo u ovoj trci, sada imam dan i po odmora, i dovoljno vremena da se oporavim, stisnem zube i nastavim dalje", rekao je Stjepanović, koji je na putu do olimpijske A norme ostvario najbolje vreme ove sezone na 200 metara delfin.

U London u utorak stiže i naš najbolji plivač Milorad Čavić, koji će se pridružiti srpskom timu na večernjem treningu.

U sredu je u Londonu na programu trka 200 metara prsno, kada u bazen skače najbolja srpska plivačica Nađa Higl. Dan kasnije nastupiće Čavić i Stjepanović u disciplini 100 metara delfin, dok će u petak nastupiti Stefan Šorak na najdužoj deonici, 1.500 metara slobodno.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.