Kometa Panstars uskoro na našem nebu

Izvor: Mondo, 03.Mar.2013, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kometa Panstars uskoro na našem nebu

Za desetak dana našim nebom će proleteti kometa C/2011 L4 Panstars, kojoj je trebalo nekoliko miliona godina da doputuje iz Ortovog oblaka, ogromne kolonije ledenih objekata koja se nalazi na spoljnoj granici Sunčevog sistema.

Trenutno kometu je moguće videti sa južne zemljine hemisfere teleskopima, a za stanovnike severne zemljine polulopte biće najsjajnija u periodu od 8. do 24. marta.

Nad Evropom, prema najavama astronoma, kometa će moći najbolje da se vidi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 12. i 13. marta, kada će proleteti pored Meseca.

Stanovnici Zemlje mogu da očekuju da ponovo vide Panstars tek za 110.000 godina.



(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kometa Panstars stiže na naše nebo

Izvor: B92, 03.Mar.2013

Za desetak dana našim nebom će proleteti kometa C/2011 L4 Panstars, kojoj je trebalo nekoliko miliona godina da doputuje iz Ortovog oblaka, ogromne kolonije ledenih objekata koja se nalazi na spoljnoj granici Sunčevog sistema...Trenutno kometu je moguće videti sa južne zemljine hemisfere teleskopima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.