Izvor: Luftika.rs, 15.Jul.2019, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta znači ta zloslutna prognoza, po kojoj će Novi Sad biti kao Dalas

Najnovija, i ne baš preterano optimistična istraživanja švajcarskog Krauter laba, pokazuju da će do 2050. godine 77 odsto gradova proći kroz dramatične i potencijalno katastrofalne promene.
Kako je navedeno, Novi Sad će imati temperaturu kao Dalas, u najtoplijim mesecima imaće povećanje od 7,9 stepeni Celzijusovih, a na godišnjem nivou povećanje od 2,9 stepeni, piše 021.rs.
Beograd će imati klimu kao San Antonio, u najtoplijim mesecima imaće povećanje temperature od 7,9 >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << stepeni, a na godišnjem nivou povećanje od 3,5 stepeni.
London će za 30 godina imati klimu kakvu danas ima Barselona, a Madrid će do 2050. biti poput Marakeša, navedeno je u istraživanju.
Širom sveta gradovi koji se nalaze u hladnim zonama severne polulopte u budućnosti će imati klimu kao gradovi koji su 1.000 kilometara bliže ekvatoru sa štetnim efektima po zdravlje i infrastrukturu.
Studija pokazuje da će Moskva imati temperaturu kao Sofija, Sietl kao San Francisko, a Njujork kao Virdžinija Bič.
Nedostatak vode će uticati na veliki broj gradova u umerenim klimatskim uslovima kao rezultat globalnog zagrevanja, za koji se predviđa da će u letnjim mesecima iznositi 3,5 stepeni, a zimi 4,7 stepeni.
Tokom 2018. u Novi Sad se doselilo 8.457 ljudi, a kofere spakovalo 6.329 duša

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.