Šta li će AMERIČKI PREDSEDNIK reći na OVO? Balon s likom ljutite bebe-Trampa leteće iznad Londona (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta li će AMERIČKI PREDSEDNIK reći na OVO? Balon s likom ljutite bebe-Trampa leteće iznad Londona (FOTO)

Dok balon bude lebdeo, predviđena je protestna šetnja u centru Londonu

Džinovski balon s likom američkog predsednika Donalda Trampa kao ljutite bebe lebdeće iznad Londona tokom njegove zvanične posete Britaniji, predviđene za 13. jul.

Pročitajte i: 

Uprava londonskog regiona odobrila je danas zahtev da se dozvoli postavljanje narandžastog balona, visokog šest metara, u blizini zgrade britanskog parlamenta, nakon što je uložena peticija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pod nazivom "Dozvolite bebi Trampu da leti", a koja je sakupila više od 10.000 potpisa, prenosi Skaj njuz.

Londonske vlasti prvobitno nisu odobrile let balona - u obliku Trampa kao bebe sa pelenama, frizurom i "pametnim" telefonom - navodi portal Politiko u svom evropskom izdanju.

Međutim, Leo Mari, lider grupe koja stoji iza ideje o balonu i peticije, rekao je da je grad zbog broja potpisa peticije, očigledno, "ponovo otkrio svoj smisao za humor".

Bürgermeister Sadiq Khan hat grünes Licht für die Protest-Aktion gegeben: Aktivisten dürfen einen riesigen Ballon in Form eines Babys mit dem Gesicht von Donald Trump während dessen Besuch über London aufsteigen lassen https://t.co/g5uwo2fQJa

— FAZ Politik (@FAZ_Politik) July 5, 2018

Portparol gradonačelnika Londona, Sadika Kana, rekao je da je grad izdao dozvolu da balon bude postavljen u vrtu parlamenta, s tim da sve vreme bude vezan, ali da može da lebdi samo tokom dva sata, i to ne iznad 30 metara od zemlje.

- Gradonačelnik podržava pravo na miran protest i razume da to može da poprimi mnoge drugačije oblike - rekao je Kanov portparol.

Dok balon bude lebdeo, predviđeno je da bude održana i protestna šetnja u centru Londona, a aktivistička grupa koja je osmislila balon izrazila je nadu da će "bebu Trampa povesti na put oko sveta".
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.