Šta je ono što morate videti u Londonu

Izvor: Objava, 29.Dec.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je ono što morate videti u Londonu

Inspiriše Vas Engleska? Posetili biste London, prestonicu ove kraljevine? Ljubitelji ste veličanstvenih zamkova, Hari Potera, Džejmsa Bonda? Onda je Velika Britanija raj za Vaš istraživački apetit!

Ovi predeli su jedinstven spoj svega modernog, ali i starog i kraljevskog! Ukoliko ste fudbalski fanatik onda morate posetiti Old Trafford, a ako ste ljubitelj prirode onda Dark Hedges. Kakvi god Vaši afiniteti bili, na ovim prostorima uspećete da ih i zadovoljite i priuštite sebi savršen užitak za sva Vaša čula!

U nastavku teksta, nalazi se spisak stvari koje jednostavno morate uraditi u Velikoj Britaniji!

Divite se lepoti reke Temze

Ono što je sinonim za London, svakako je reka Temza. Ova reka čini London čarobnim gradom. Kojom god aktivnošću da želite da se bavite na ovom mestu, ona Vam neće nedostajati. Možete uživati u veslanju, šetnji i ribolovu na reci. Takođe se možete voziti gliserom na Temzi. Neke od najznačajnijih znamenitosti Velike Britanije poput Big Ben-a, London Eye-a i Parlamenta upravo se nalaze na obali reke Temze odakle se mogu i videti.

Upoznajte London kroz „London Eye“

„London Eye“ je ponos ovog grada! Izgrađen kao privremena atrakcija 2000. godine, ovaj džinovski točak kasnije je postao toliko popularan da je sada najpopularnija znamenitost Londona. Najviši je točak u Evropi. London Eye je takođe jedna od najposećenijih atrakcija u Velikoj Britaniji! Ljubitelji adrenalina uživaće u ovoj vožnji i posmatranju Londona iz ptičije perspektive!

Upoznajte Stonehenge

Poznata kao „britanska ikona kulture“, Stonehenge je najstarija građevina u Evropi. Sagrađena je u doba neolita i bronzanog doba. Antika i baština ove građevine su dva od mnogih razloga zašto je Stonehenge ponos Ujedinjenog Kraljevstva. Stonehenge je jedan od sedam svetskih čuda i obavezno ga morate posetiti ukoliko se odlučite da posetite Veliku Britaniju.

Ako odlučite da je sve ovo vredno Vaše pažnje, a svakako da jeste biće Vam potrebna britanska viza.

Put do dobijanja vize za Veliku Britaniju

Ukoliko odlučite da se otisnete na put do Velike Britanje biće Vam neophodna viza. Neke agencije imaju u ponudi uslugu popunjavanja formulara za apliciranje za sve tipove britanskih viza.

Šta je neophodno za apliciranje?

- Morate popuniti zvaničan zahtev za vizu, na osnovu dobijnog upitnika.
- Zakazati termin u ambasadi.
- Dobićete spisak potrebne dokumentacije koju je neophodno da pripremite.

Danas brojne agencije pružaju pomoć u apliciranju, pa je vaše samo da popunite upitnik koji Vam agencija dostavi, a njihovo da popune zvaničan zahtev za englesku vizu. Sledeći korak je zakazivanje termina, u dogovoru sa Vama, a na osnovu već zakazanih termina, oni će zakazati onaj koji Vama najviše odgovara. Sa već spremnim zahtevom i ostalom propratnom dokumentacijom odlazite u UK viza aplikacioni centar, gde ćete, osim predaje zvaničnog zahteva za englesku vizu i propratne dokumentacije, dati i biometrijse podatake, jer tako nalaže zvanična procedura aplikacije. Onda kada dobijete vizu u istom centru ćete izvršiti i podizanje viziranog pasoša.
 Ukoliko Vam je viza potrebna hitno, možete obaviti uslugu ubrzanog procesa čekanja na vizu, koji traje svega 5 radnih dana.
Pogledaj vesti o: London,   Fudbal