Srpski trgovac u Londonu pušten iz pritvora, deportacija odložena

Izvor: Radio 021, 05.Apr.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski trgovac u Londonu pušten iz pritvora, deportacija odložena

Srpski trgovac Stojan Janković, kojem je pretila deportacija iz Velike Britanije, pušten je iz pritvora.

Jankovića, koji živi u Britaniji 26 godina, a uhapšen je prošlog četvrtka, podržalo je putem društvenih mreža oko 22.000 ljudi. On je stigao kući u Kentiš Taun, a njegovi prijatelji pokrenuli su inicijativu da prikupe novac kojim bi se pokrili sudski troškovi.

Sada ima dve nedelje da obezbedi pravni prigovor, kojim će pokušati da spreči deportaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Pedesettrogodišnji Stojan Janković, poznatiji kao Stoli, u Englesku je stigao 1991. godine iz bivše Jugoslavije, a proteklih 15 godina radio je u prodavnici hrane, za šta je uredno plaćao socijalno osiguranje i porez.

Poslanik Kir Starmer podržao je trgovca, naglasivši da mu je drago što je on osloboden i što mu je pružena prilika da ospori deportaciju.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.