Srpski kreator na Nedelji mode u Londonu

Izvor: B92, 22.Feb.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski kreator na Nedelji mode u Londonu

Futuristički dizajn, vedre boje, šljokice i androgeni stil dominirali su sinoćnjom revijom Roksande Ilinčić na Nedelje mode u Londonu. Modna dizajnerka srpskog porekla eksperimentisala je sa androgenim elementima i bojama tirkiznoj, burgundi vina, mornarsko plavoj i boji slonovače u kolekciji za jesen/zimu 2012, koja je propraćena velikim jaknama, komotnim pantalonama i vrećastim duksericama uvučenim u suknje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Moja inspiracija je došla iz garderobe koja se nosi u slobodno vreme, tokom vikenda i na selu", rekla je Ilinčić Rojtersu nakon njene revije u zapadnom Londonu.

Muška garderoba takođe ju je takođe inspirisala za dizajn krznenih i vunenih džempera koji su prikazani na reviji, a uticaj muške garderobe takođe se primećuje i u zlatnim i mornarsko plavim odelima.

"U pitanju je malo ženskog oslobađanja i želje da budu više slobodne kao muškarci. Sećate se Ketrin Hepbern u pantalonama i muškoj jakni", rekla je dizajnerka čije kreacije nose prva dama SAD-a Mišel Obama i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton.

Ilinčić, koja je rekla da ju je jedna od muževljevih odevnih kombinacija inspirisala, u svoju kolekciju je stavila je i elemente "ženstvenosti", kao što je vez na svili ili tirkizno-mornarsko plava dugačka haljina sa asimetrično otvorenim leđima, crveni topovi i haljine ukrašene isprepletenim crnim šljokicama i ukrasima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roksanda Ilinčić na Nedelji mode u Londonu

Izvor: CrveniTepih.com, 22.Feb.2012

Modna dizajnerka srpskog porekla eksperimentisala je sa androgenim elementima i bojama tirkiznoj, burgundi vina, mornarsko plavoj i boji slonovače u kolekciji za jesen/zimu 2012, koja je propraćena velikim jaknama, komotnim pantalonama i vrećastim duksericama uvučenim u suknje. - Moja inspiracija...

Nastavak na CrveniTepih.com...

Modeli Roksande Ilinčić za oslobođenu ženu

Izvor: Politika, 23.Feb.2012, 01:38

Inspiraciju za kolekciju na nedelji mode u Londonu dizajnerka srpskog porekla pronašla je i u muškoj garderobi..Iako se proslavila haljinama koje su u važnim prilikama nosile dame poput Mišel Obame i Kejt Midlton, modna dizajnerka Roksanda Ilinčić postavila je pred sebe novi izazov u kolekciji...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.